|

AB üyesi 28 ülkeyi geride bıraktık

Türkiye içeriden ve dışarıdan maruz kaldığı onca saldırıya rağmen gençlerin iş gücüne katılımı ve istihdamı konusunda isabetli reformlara imza attı. Özellikle son 15 yılda önemli adımlar atan Türkiye, Avrupa Birliği’ne üye 28 ülkeyi geride bırakarak büyük bir başarı elde etti.

Yeni Şafak ve
15:04 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 15:09 - 14/11/2017 Salı
Yeni Şafak
Türkiye gençlerin iş gücüne katılımında AB üyesi 28 ülkeyi geride bıraktı.
Türkiye gençlerin iş gücüne katılımında AB üyesi 28 ülkeyi geride bıraktı.

Türkiye ekonomik ve teknolojik dönüşümün çok hızlı yaşandığı bir dönemden geçiyor. Bilimsel ve teknolojik gelişmelere ayak uydurmak, beşeri sermaye kaynağı olan insanları bu doğrultuda yetiştirmek de büyük önem taşıyor.

Genç istihdamını sağlamak ekonomik ve toplumsal yapının devamı, toplumsal refahın sağlanması ve geliştirilmesi açısından son derece önem taşıyor. Bu anlamda ülkelerin öncelikle gençlerin işgücü piyasasına katılmalarını sağlayacak düzenlemeler tasarladığı, eğitim-istihdam ilişkisinin kurulması yönünde adımlar attığı ve sıklıkla da aktif istihdam politikaları ile genç istihdamının sağlanmasına yönelik uygulamalara gittiği görülüyor.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı “Bakanlık olarak şu an gündemimizin birinci maddesi istihdam” açıklamasında bulundu. Bu bağlamda kadınlar, gençler ve engelliler için istihdam olanaklarının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Türkiye Avrupa’yı geride bıraktı

Özellikle son 10 yılda ortaya konulan istihdam performansına bakıldığında Türkiye’nin Avrupa'da en başarılı ülke olduğu görülüyor.

Bakan Jülide Sarıeroğlu geçtiğimiz gün sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada da Türkiye’nin başarısına işaret etti.

Sarıeroğlu “Gençlerin işgücüne katılımı ve istihdamı konusunda, içeriden ve dışarıdan maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen Türkiye son 15 yılda yapılan isabetli reformlarla Avrupa Birliği’ne üye 28 ülkeyi geride bırakarak büyük bir başarı elde etmiştir” açıklamasında bulundu.



#İstihdam
#İş gücü
#Avrupa Birliği
6 yıl önce