|

Afrika'nın en büyük mağazası Kombassan'dan

Kombassan Holding'e bağlı Afra Alışveriş Merkezi, Sudan'ın başkenti Hartum'da Afrika ülkelerinin en büyük ticaret merkezini açtı.

Yeni Şafak
01:00 - 24/02/2004 Salı
Güncelleme: 13:31 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Yurtdışı yatırımlarına ağırlık veren Kombassan Holding, Sudan'ın başkenti Hartum'da Afrika kıtasının en büyük alışveriş merkezini açtı. Yapımında Türkiye'den giden işçilerin çalıştığı 30 bin metrekare alana kurulu mağaza, 6 ay gibi kısa bir süre içinde tamamlandı.

Kombassan, Sudanlı ortakları ile birlikte yaptığı MZK Afra'nın açılışı için Türkiye'den kalabalık bir heyeti Sudan'a götürdü. 200 kişilik heyette, holding yetkilileri, işadamları, milletvekilleri, belediye başkanları, SPK uzmanları, gazeteciler ve mehter takımı yeraldı.

Talihsizlikler zinciri

Sudan Afra'nın açılışı için Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir'in katılacağı büyük bir tören planlandı. Ancak açılış günü yaşanan izdiham nedeniyle, bu tören iptal edildi. Törenin yapılacağı 21 Şubat Pazar günü sabah Kombassan Holding Başkanı Haşim Bayram da bir kaza geçirdi.

Kolu sargılı olarak mağazayı gezen Bayram, 4 gündür devam eden deneme satışları sırasında en çok turşu ve plastik malzemeler satıldığını söyledi. Afra Genel Müdürü Adnan Şahin, mağazanın yapımında Sudanlı işçilerle birlikte Türkiye'den giden işçilerin çalıştığını, inşaatta kullanılacak malzemelerin de gemilerde Türkiye'den götürüldüğünü söyledi.

Sudan'dan Başbakan Erdoğan'a davet

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir, Afra'nın açılışına katılamayınca daha sonra Tokat Milletvekili Resul Tosun, Konya Milletvekili Remzi Çetin ve Kombassan Başkanı Haşim Bayram'ı kabul etti. Türk yatırımcılara Sudan'a çağıran Beşir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da ülkesine davet etti. Beşir, "Başbakanınıza selamlarımı ve saygılarımı iletmenizi istiyorum. Bütün Sudan halkı başbakanınızın gelişini beklemektedir" dedi.

Afra'nın açılışında yaşanan izdihamın Sudan halkının bu tür yerlere ne kadar ihtiyacı olduğunu gösterdiğini kaydeden Beşir, "İnşallah gelecek yatırımlarda bu gibi kazalar olmayacağını ümid ederim" diye konuştu.

Kombassan'ın açılışına AK Parti milletvekilleri Resul Tosun, Mustafa Ünaldı, Remzi Çetin, Mustafa Açıkalın, İhsan Arslan, Muharrem Karslı, İlhan Albayrak, Yargıtay eski Başkanı Sami Selçuk, Sudan Büyükelçisi Baha Aldin Hanafi, Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar, İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura ve işadamı İhsan Kalkavan da Afra'nın açılışı için Sudan'a gitti.

  • KEZBAN BÜLBÜL / LOKMAN KOYUNCUOĞLU


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce