|

Ajay hükümetleortamı yumuşattı

Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ajay Chhibber, dün istikrar programı ile mutabık olunduğunu vurguladı.

Yeni Şafak
01:00 - 12/03/2003 среда
Güncelleme: 13:39 - 20/06/2017 вторник
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Ajay hükümetle ortamı yumuşattı

Türkiye temsilcisi Ajay Chhibber'in 2003 bütçesiyle ilgili önceki günkü sert açıklamasının ardından, Dünya Bankası Ankara Ofisi "yumuşatıcı" bir açıklama yaptı. Dünya Bankası'nın "geri adım" sayılabilecek açıklamasında, makro ekonomik istikrar programı ile sosyal ve yapısal reformlar konusunda genel olarak mutabık olunduğu vurgulandı. Dünya Bankası'nın Türkiye Temsilciliği'nin açıklamasında, özellikle son 5 yıl içinde Dünya Bankası'nın Türkiye'yi değişmez şekilde desteklediği bildirildi.

Babacan: Maksadı aştı

Devlet Bakanı Ali Babacan, Türkiye ile Dünya Bankası arasında bir problem olmadığını belirtti. Babacan, Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ajay Chhibber'in açıklamalarının maksadı aşan bir üslup olduğu konusunda hemfikir olduklarını kaydetti. Babacan, mülakatın tam metninin deşifre edildiğini ve Washington'da incelemeye alınacağını ifade etti.

'Söylediklerim haberde yok'
Devlet Bakanı Ali Babacan, Chhibber'ın açıklamalarına ilişkin olarak, "Chibber 'görüşmenin tamamı habere yansımadı, söylediklerimin çoğu haberin içinde yok' diyor" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 лет назад