|

Akabe’ye Ro-Ro can simidi olur

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ürdün ziyaretinde yaptığı “Akabe ile İskenderun arasında Ro-Ro seferleri başlatmayı düşünüyoruz” açıklaması, körfez bölgesine oluşmakta zorlanan ihracatçılarla nakliyecileri heyecanlandırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:26 - 30/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Ürdün ile teşriki mesayi yaptıracak böyle bir girişimi memnuniyetle karşılayan ihracatçılar, İskenderun- Akabe arasında düzenlenecek seferlerin “can simidi” olacağına inanıyor.



MESAFESİ KISA RİSKİ DÜŞÜK


Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ro-Ro taşımacılığının, uluslararası taşımacılıkta mesafeyi kısaltması, yükleme ve boşaltmanın hızı ve maliyetlerinin düşüklüğü ile ciddi avantajlar sunduğunu belirtti. Ro-Ro seferlerinin ayrıca nakliyeciler açısından da hem sağladığı kolaylıklar hem de güvenlik risklerinin az oluşu nedeniyle tercih edilen bir taşımacılık şekli olduğunu anlatan Büyükekşi, Akabe-İskenderun arasında Ro-Ro seferlerinin başlamasını, bu anlamda önemli gördüklerini vurguladı.







ARAP YARIMADASININ KAPISI


Akabe Limanı'nın stratejik bir öneme sahip olduğunun altını çizen Büyükekşi, “Akabe'ye düzenlenmesi planlanan seferlerle Arap dünyası ve Ürdün ile ticari ilişkilerimizin daha da gelişeceğine inanıyorum. Seferlerden hem Türkiye hem de Ürdün önemli kazançlar sağlayacaktır. Ayrıca seferlerin İskenderun'dan yapılacak olmasının, bölgesel dinamikler üzerinde de etkiler yaratacağına inanıyorum” dedi. Büyükekşi, Ro-Ro feribot taşımacılığı ile Akabe'nin, Türkiye için Ürdün'ün yanı sıra Körfez ve Arap yarımadasına açılan bir kapı görevi göreceğini anlattı.







Bölge ekonomisi yeniden hareketlenir


Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Bülent Aymen ise kriz öncesi 23 milyar dolarlık Orta Doğu pazarına karayolundan tek giriş kapımızın Suriye olduğunu hatırlattı. Türk Ro-Ro gemilerinin mecburen Süveyş Kanalı'ndan geçtiği belirten Aymen, “Kanal geçiş ücretlerinin yüksek olması da Türk mallarının Orta Doğu pazarına ulaşmasını engelliyor. 150 tırlık bir geminin kanaldan geçiş maliyeti minimum 400 bin dolar civarında bulunuyor. Bunun üzerine normal Ro-Ro seferleri düzenleniyor. Bu kez de tırlar gemi ile giderken, şoförler uçak ile Cidde'ye, oradan da Duba Limanı'na gitmek zorunda kalıyor. Ancak Suudi Arabistan bu şoförlerin limana gitmesi için vize vermiyor. Her türlü sorun yaşanıyor” dedi. Aymen, Akabe-İskenderun arasında Ro-Ro seferlerinin düzenlenmesinin, daralan ihracat için adeta bir “can simidi” olacağını kaydetti.


#Ro-Ro
#Akabe
#körfez bölgesi
#Akdeniz İhracatçı Birlikleri
8 yıl önce