|

Akay: 'AB için halka gidin'

Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) girip girmemesi konusunda "referandum" yapılması gerektiğini bildirdi.

Yeni Şafak
01:00 - 26/12/1999 Pazar
Güncelleme: 09:29 - 15/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv




S P O T

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girip girmemesi konusunda "refarandum" yapılması gerektiğini bildirdi. Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'nun 3'üncü olağan genel kurulu, çalışmalarına Tes-İş Sendikası toplantı salonunda başladı. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay, Anayasa'nın 53. maddesinin gereği olan kamu görevlileri sendika yasasının 4.5 yıldır çıkarılamadığını kaydetti. "Maaş artışları konusunda memur ve emekliyi muhatap almayan hükümetin, IMF'nin direktiflerini harfiyen yerine getirmekte bir beis görmediğini" söyleyen Akay, "Kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmeyeceğiz" sözlerinin "sıradan ve boş sözlerden öteye geçmediğini" ifade etti. Resul Akay, Zorunlu Tasarruf ve Konut Edindirme Fonu'nun bir an önce tasfiye edilmesini ve biriken paraların nemaları ile hak sahiplerine 3 ay içinde ödenmesini de istedi.

Meral ile Karahan arasındaki laf atışması

Öte yandan Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral de kurulda yaptığı konuşmasında parlamenter sistemi koruduklarına ilişkin açıklamalarda bulunurken, DSP Milletvekili Mustafa Güven Karahan'ın "Böyle mi koruyorsunuz?" şeklinde laf atması üzerine "FP ve DYP bizim hakkımızda ne söylese hakkı var, ama ANAP, DSP ve MHP'yi biz iktidar yaptık, bize laf söylemeye hakları yok" diye konuştu.

Geri OKU

HABER SONU HABER SONU HABER SONU

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce