|

Aktifinde 18,6 milyar lira var

Vakıf Katılım, bu yılın ilk 9 ayında yüzde 41 büyüyerek 18,6 milyar liralık aktif büyüklüğe ulaştı. Bu yılın üçüncü çeyreğinde 12,8 milyar TL fon toplayan Vakıf Katılım, ekonomiye 19,1 milyar TL finansman desteği sağladı.

Haber Merkezi
04:00 - 13/11/2018 mardi
Güncelleme: 01:16 - 13/11/2018 mardi
Yeni Şafak
Vakıf Katılım yüzde 41’lik bir büyüme sergiledi ve bu yılın üçüncü çeyreğinde 18,6 milyar TL’lik aktif büyüklüğe ulaştı.
Vakıf Katılım yüzde 41’lik bir büyüme sergiledi ve bu yılın üçüncü çeyreğinde 18,6 milyar TL’lik aktif büyüklüğe ulaştı.

Net kârını 223,2 milyon TL’ye çıkaran Vakıf Katılım, aktif büyüklükte 2017 sonuna göre yüzde 41’lik bir büyüme sergiledi ve bu yılın üçüncü çeyreğinde 18,6 milyar TL’lik aktif büyüklüğe ulaştı. Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, bankanın 9 ayda 12,8 milyar TL fon topladığını ve ekonomiye 19,1 milyar TL finansman desteği sağladığını söyledi. Aynı süreçte öz kaynaklar 1,4 milyar TL olarak gerçekleşirken, sermaye yeterlilik oranı ise yasal yükümlülük seviyesinin üzerinde % 16,13 olarak kaydedildi.

Göktaş, bu dönemde Türkiye’de ilk kez uygulanan Kişiden Kişiye Altın Transferi Sistemi’ne ilk geçiş yapan banka olarak bir ilke imza atmanın da gururunu yaşadıklarını belirtti.


KOBİ’YE FON TRANSFERİ

Göktaş, “Üçüncü çeyrekte, ülkemiz ekonomisinin yapı taşlarından olan KOBİ’lerimizin finansal ihtiyaçlarına kolayca ulaşmalarını sağlayan Nefes Kredisi Projesi’ne destek olmaya devam ettik. Hem yurt içinde hem de yurt dışında daha fazla fonu sisteme dahil etmek, fonlama kaynaklarını çeşitlendirmek ve toplanan fonları daha fazla kişiye ulaştırmak için faaliyetlerimizi sürdürdük ve nitelikli yatırımcıya satış yöntemini kullanarak kira sertifikası ihraçları aracılığıyla yeni fon sağladık” dedi. Göktaş, daha güçlü bir Türkiye için çalıştıklarını da belirtti.

  • ŞUBE AĞI GENİŞLİYOR
  • 2018’in 3’üncü çeyreğinde şube açma faaliyetlerine de devam ettiklerini bildiren Genel Müdür İkram Göktaş, “Ekonomide yaşanan tüm sıkıntılara rağmen ülkemize güvenmeye ve yatırıma devam ediyoruz. Bu doğrultuda bankaların şube kapattıklarına üzülerek şahit olduğumuz bir dönemde, 12 Kasım itibarıyla 86 şubeye ulaşarak ülke coğrafyasının büyük bir kısmına erişir hale geldik. 2018 sonuna kadar yeni şube yatırımları ile 90 şube sayısını aşmayı ve yaklaşık bin 200 çalışan sayısına ulaşmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
#Vakıf Katılım
#İkram Göktaş
il y a 5 ans