|

Albaraka Türk'ten 'Pana Yapı' açıklaması

Banka olarak Pana Yapı mağdurlarına destek verildiğini belirten Albaraka Türk, sosyal medyada yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yeni Şafak
12:57 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:15 - 9/07/2018 Pazartesi
Diğer
Albaraka Türk
Albaraka Türk

İstanbul Fikirtepe’de yedi yıl önce başlatılan konut projelerini hâlâ teslim etmeyerek yaklaşık bin aileyi mağdur eden Pana Yapı hakkında Albaraka Türk Katılım Bankası’ndan açıklama geldi. Dünya'da yer alan habere göre, açıklamanın tam metni şu şekilde:

“Bir kez daha ifade etmek isteriz ki; Pana Yapı firmasının iki inşaat projesi sebebiyle, kredi kullandırdığımız müşterilerimizin yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için çalışmalarımız olayın öğrenildiği ilk günden beri aralıksız devam etmektedir.

  • Albaraka Türk Katılım Bankası olarak, ilgili firmayı özellikle tavsiye ettiğimiz ve konuyla ilgili aksiyon almadığımıza yönelik sosyal medyada yer alan ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Hiçbir şekilde nedeni olmadığımız mağduriyetle ilgili olarak duyduğumuz üzüntüyü belirtmek isteriz.

Tüm bu gayretlerimiz ve açıklamalarımıza rağmen bu tür asılsız iddialarda bulunanlar hakkında bankacılık kanunu ve sair kanunlarla oluşan haklarımız mahfuzdur.

  • Albaraka Türk olarak bizim de bu süreçten maddi ve manevi olarak etkilendiğimizi ifade etmek isteriz.

Mağduriyetlerin yaşanmaya başladığı ilk günden itibaren, tüm mağdur müşterilerimizin taleplerini en kısa sürede cevaplamak için özel bir ekip görevlendirildi.

Müşterilerimiz tek tek aranıp bilgilendirilmeye devam edilmektedir. Ödemeler konusunda yapılandırma veya iade isteyenlere sözleşme ve yasal çerçeve dahilinde kolaylık sağlanmaktadır. İlgili talepleri en hızlı şekilde karşılamak için bankamız, ilgili kurum ve kuruluşlarla da sürekli iletişim halindedir.

Projelerle ilgili sorumluluğumuz maalesef sadece bankamız üzerinden söz konusu projelerden konut almak için kredi kullanmış olan müşterilerimiz ile sınırlı olup burada da kanunun el verdiği ölçüde aksiyon alabilmekteyiz.

Müşterilerimizin iyi gününde de kötü gününde de yanlarında olma prensibiyle hareket eden bir katılım bankası olarak konu takibimizdedir. Mağduriyetlerin giderilmesi konusunda yasal tüm sorumluluklarımızı titizlikle yerine getireceğimizi ve müşterilerimizin memnuniyeti için yapılması gerekenleri yasal çerçeve içinde sonuna kadar yapmaya devam edeceğimizi kamuoyuna önemle duyururuz.”

Ne olmuştu?

Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcısı Raci Şaşmaz'a ait Pana Yapı'nın sahibi olduğu Selimoğlu İnşaat, İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Fikirtepe mahallesinde yedi yıl önce başlatılan bir kentsel dönüşüm projesinin inşaatını mâli sorunlar nedeniyle durdurdu.

Yaklaşık 1000 aile, 2011’de el sıkıştıkları Selimoğlu İnşaat’ın vaatleriyle 2016’da evlerini boşalttı. Eski evler yıkıldı, yenisi beklenirken şantiyede işler durdu. Firmadan kira yardımı da alamayan hak sahipleri mağdur oldu. Üstelik hak sahiplerinin yanı sıra projeden ev alan tüketicilerin de hayalleri yarım kaldı.

  • Vatandaşlardan bazıları, Pana Yapı'ya bağlı şirketlerin yöneticileri Raci Şaşmaz, Murat Aydınlı, Maruf Dindar, Ahmet Mahir Şaşmaz, Sadettin Namoğlu ve Muhammed Muhit Kayaoğlu hakkında “nitelikli dolandırıcılık”, “güveni kötüye kullanma” ve “vergi kaçakçılığı” suçlarını işledikleri gerekçesiyle Kartal'daki Anadolu Adliyesi savcılığına suç duyurusunda bulundu.
#Pana Yapı
#Albaraka Türk
#Raci Şaşmaz
#Kurtlar Vadisi
6 yıl önce