|

Alman şirketten İngiltere'ye bağlılık sözü

Alman mühendislik gurubu Siemens, Arupa Birliği'ni Çarşamba günü terk etmeye yönelik resmi sürece başlayacak olan İngiltere'ye uzun vadede bağlı kalacağını söyledi.

Yeni Şafak
16:07 - 27/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:12 - 27/03/2017 Pazartesi
Reuters
Siemens, Brexit süreciyle zor durumda kalan İngiltere'ye bağlılık sözü verdi.
Siemens, Brexit süreciyle zor durumda kalan İngiltere'ye bağlılık sözü verdi.

Alman mühendislik grubu Siemens, Avrupa Birliği'ni Çarşamba günü terk etmeye yönelik resmi sürece başlayacak olan İngiltere'ye uzun vadede bağlı kalacağını söyledi.



  • Tren-türbin grubu, İngiltere'de 15 binden fazla çalışanı istihdam ediyor ve Londra'daki Thameslink ve Crossrail demiryolu projelerinde önemli bir rol oynamış ve Hull'daki bir rüzgar türbini bıçağı fabrikasına 755 milyon lira (201 milyon $) yatırım yapıyor.

Siemens'in İngiltere Genel Sekreteri Juergen Maier yaptığı açıklamada, "İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkışının kesin şartları belirsiz olsa da, uzun vadede Londra'ya bağlıyız" dedi.



  • Deutsche Bank, geçen hafta Londra merkez bürosu için yeni bir ofis seçerek İngiltere'nin başkentine güvenoyu verdi.




Girişimcilerin kentin başlangıç statüsünü riske attığı konusunda uyarıda bulunmuş olmasına rağmen Google, Facebook, Apple, Snap ve Amazon'da Londra'da yatırım yaptıklarını açıkladılar.



Siemens, İngiltere'deki yatırım planlarını detaylandırmadı.


AP'den İngiltere'ye 'serbest dolaşım' uyarısı Lordlar Kamarası Brexit yasasını değiştirdi Avrupa Birliği'nin geleceğine ilişkin 5 senaryo





#Siemens
#Deutsche Bank
#İngiltere
#Londra
#Juergen Maier
7 yıl önce