|

Arçelik’ten Cambridge Park’a Ar-Ge merkezi

Arçelik, Birleşik Krallık’ın ilk bilim parkı olan ve dünyanın en önemli teknoloji şirketlerini bünyesinde barındıran Cambridge Science Park’ta Ar-Ge merkezi açtı. Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, “Global Ar-Ge organizasyonumuzun genişlemesi kapsamında çok önemli bir adım attık. Türkiye'nin rekabet gücü artacak” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 26/06/2015 Cuma
Güncelleme: 21:34 - 25/06/2015 Perşembe
Yeni Şafak

24 yıllık Ar-Ge birikimi ve kendi teknolojisi sayesinde ürettiği yenilikçi ürünleriyle dünyanın en önemli beyaz eşya üreticileri arasında yer alan Arçelik, global Ar-Ge ağını genişletmeye devam ediyor. Şirket, Tayvan'dan sonra, yurt dışındaki ikinci Ar-Ge merkezini Birleşik Krallık'ta açıyor. Cambridge Üniversitesi'ne bağlı Birleşik Krallık'ın ilk bilim parkı olan ve dünyanın en önemli teknoloji şirketlerini bünyesinde barındıran Cambridge Science Park'ta kurulan Arçelik Ar-Ge merkezi; yazılım tasarımı, yeni malzemeler, ileri üretim teknolojileri öncelikli olmak üzere beyaz eşya alanında yenilikçi ürünlerin geliştirilmesini sağlayacak konularda araştırma geliştirme faaliyetleri yürütecek.



GLOBAL TEKNOLOJİ EKOSİSTEMİNE YAKINIZ


Bu önemli adımı değerlendiren Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, Global Ar-Ge organizasyonlarını genişletme kapsamında çok önemli bir adım attıklarını söyledi. Bulgurlu, “Araştırma geliştirme alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Birleşik Krallık'ta Ar-Ge merkezimizi açmanın gururunu yaşıyoruz. Burada yürüteceğimiz araştırma geliştirme faaliyetleri ile uluslararası Ar-Ge işbirliklerimizi daha da geliştirecek; global teknoloji ekosistemine daha yakın olacağız” dedi.







AR- GE İLE ÖNE ÇIKARIZ


Arçelik'in başarılı konumundaki en önemli faktörlerden birinin, sahip olduğu Ar-Ge gücü ve bununla birlikte gelen teknolojik yetkinlikleri olduğunu ifade eden Bulgurlu; “Ar-Ge donanımı sayesinde rekabette öne çıkan, dünya standartlarında ve özgün teknolojiye sahip ürünler geliştirmeye ve küresel varlığını artırmaya devam ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.



Türkiye hedeflerine büyük katkı yapar


TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi “ Arçelik'in Ar-Ge alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Birleşik Krallık'ta Cambridge Üniversitesi'ne bağlı Trinity College'ın yönettiği Birleşik Krallık'ın ilk bilim parkı olan ve dünyanın en önemli teknoloji şirketlerini bünyesinde barındıran Cambridge Science Park'ta, Ar-Ge merkezi açmasının gurur ve mutluluğunu paylaşıyoruz” dedi. Büyükekşi; Arçelik'in bu atılımının 2023 yılında Ar-Ge harcamalarının milli gelirimiz içindeki payını yüzde 3'e yükseltme hedefine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını kaydetti.








#arçelik
#cambridge
#ar-ge
9 yıl önce