|

Aria-Aycell evliliği yüzleri güldürecek

Aria ile Aycell'in birleşmesi, cep telefonu kullanıcılarına yarayacak. Yeni şirketin abone sayısını artırmak için yapacağı kampanyaların Turkcell ve Telsim'in de fiyatlarını düşürmesi bekleniyor.

Yeni Şafak
00:00 - 19/05/2003 Pazartesi
Güncelleme: 14:29 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Aria ile Aycell'in birleşmesi cep telefonu kullanan vatandaşlara yarayacak. Birleşme sonunda piyasaya daha güçlü olarak girecek Aria-Aycell ortaklığının abone sayısını artırmak için yapacağı kampanyaların diğer GSM operatörleri olan Turkcell ve Telsim'in de fiyatlarını düşürmesi bekleniyor.

Abone kapma yarışı

Türkiye'deki mobil iletişimin en güçlüsü Turkcell. 1994 başında hizmete giren Turkcell'in halen 16 milyondan fazla abonesi bulunuyor. Turkcell'in ardından piyasaya giren Telsim'in ise 5 milyon civarında abonesi olduğu belirtiliyor. Aria'nın ise abone sayısı ise yaklaşık 1 milyon 200 bin.

Son yıllarda Aria'nın yaptığı kampanyalar nedeniyle Turkcell ve Telsim de fiyatlarında indirim yapmak zorunda kaldı. Şimdi piyasaya çok daha güçlü bir şekilde girecek olan Aria'nın piyasadaki payını artırmak için düzenleyeceği kampanyaların Turkcell ve Telsim'i de etkileyeceği ve konuşma ücretlerin daha da aşağı düşeceği tahmin ediliyor.

Aria'nın en büyük sorunu olan baz istasyonu sorunu da bu birleşmeyle çözülmüş olacak. Halen Aria'nın 2 bin 500, Aycell'in bin 800 baz istasyonu bulunuyor. Birleşmenin ardından bu sayı 4 bin 300'e yükselecek ve Turkcell'i yakalayacak. Böylece halen Türkiye'nin yüzde 65'i Aria'nın kapsama alını içerisindeyken bir anda Türkiye'nin tamamına yakını kapsama alanına girecek ve Aria'nın rekabet gücünü artıracak. Daha sonra Aria, düzenleyeceği kampanyalarla pazar payını artırmanın yolunu arayacak, bu da fiyatların düşmesine neden olacak.

Farina: Gerçek rekabet asıl şimdi başlayacak

Aria Genel Müdürü Giuseppe Farina, Aria ile Aycell'in birleşmesinin operasyonel ve mali sinerjiler yaratacağına dikkat çekerek, "Çok kısa bir sürede tüm Türkiye'yi kapsama alanına alacak olan bu yeni oluşum, tüm tüketicilerin yenilikçi servislerden, ileri teknolojiden ve müşteri odaklı yaklaşımdan aynı anda yararlanmalarını sağlayacaktır. Aria ve Aycell'in bu birleşme yoluyla, güçlerini, varlıklarını, bilgi birikimlerini ve uluslarası tecrübelerini bütünleştirmesi sonucu, telekomünikasyon sektöründe gerçek rekabetin geliştirilmesi için önemli bir adım atılmıştır. Bu birleşme ve konsolidasyon ekonominin yararına olacak" ifadesini kullandı.

  • HAMDİ ATEŞ ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce