|

Aria ile yola devam

Aria'nın İtalyan ortağı Giuseppe Farina ile Aria Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, lisans sözleşmesinin birinci yıldönümünde ortak basın toplantısı düzenleyip işbirliğinin süreceğini açıkladılar.

Yeni Şafak
01:00 - 2/11/2001 الجمعة
Güncelleme: 14:49 - 16/06/2017 الجمعة
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Aria Genel Müdürü Giuseppe Farina, Telecom Italia'nın Türkiye'deki yatırımlarından çekilmesinin söz konusu olmadığını belirterek tartışmaları sona erdirdi.

Aria'nın Ulaştırma Bakanlığı ile imzaladığı lisans sözleşmesinin birinci yıldönümü nedeniyle yapılan basın toplantısında, Aria Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Aria'nın ülke ekonomisine katkılarının yanı sıra, telekomünikasyon sektöründe de rekabeti başlattığını belirtti. Bundan bir yıl önce Aria sayesinde Türkiye'ye 2000 yılının en büyük yabancı yatırımının girdiğini vurgulayan Özince, bugün Aria'nın çok hızlı bir gelişme göstererek, özvarlık açısından da büyük bir şirket haline geldiğini ifade etti. Giuseppe Farina ise, Türkiye'nin tarihindeki en ciddi ekonomik krizi yaşadığı bir dönemde, Aria'nın 21 Mart 2001 tarihindeki lansmanından sadece 7 ay sonra yarım milyon aboneye ulaşmasının önemini vurguladı.

Farina, "Aria Türkiye çapında yüzde 30'luk bir Pazar payı elde etti, kapsadığı merkezler itibariyle değerlendirildiğinde ise yüzde 50'lik bir Pazar payına ulaştı" dedi. Aria'nın toplam Türkiye nüfusunun yüzde 50'sini Lisans Sözleşmesi ile belirlenen tarihten çok önce kapsadığını ve 28 ülkede 44 uluslar arası dolaşım ortaklığına imza attığını belirten Farina, ulusal dolaşım konusunun Telekomünikasyon Kurumu tarafından 15 Kasım 2001 tarihine kadar çözüme ulaştırılması talebini, "Telekomünikasyon sektöründe gerçek rekabet ortamının yaratılması için atılan ilk önemli adım" olarak değerlendirdi.

GSM operatörleri üzerindeki maddi baskıya değinen Farina, vergi indiriminin ve yeni vergi uygulamalarından kaçınmanın cep telefonu kullanıcılarının da yararına olacağına inandığını söyledi.

Günde 2500 müşteri

Basın mensuplarının Telecom Italia'nın Aria hisselerini satışa çıkardığı ile ilgili çıkan haberlerle ilgili sorusunu Farina, "Telecom Italia'nın Türkiyeden çekilmesi söz konusu değil. Ululsal dolaşım anlaşmasıyla ilgili diğer GSM operatörüyle görüşmelerimiz başladı. Telekomünikasyon kurulunun ortaya koyduğu kurallara göre ulusal dolaşım anlaşması 15 Kasım'a kadar yapılmak zorunda. Yatırımımızı 25 yılı hesaplayarak yaptık" şeklinde yanıt verdi. Özince de, Şirketimiz halka açık olduğu için en ufak bir detayı açıklamak zorundayız. Günde 2500 müşteri kazanıyoruz. Açıkçası böyle bir kriz beklemiyorduk. Zaten 4 milyar dolar yatırım değeri olan bir şirketin arkasında 3 ya da 13 sermayedar olmuş farketmez" dedi.

Özince: 2000 yeni istasyon

Aria Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye'nin ekonomik kriz ortamından kurtulduğu zaman yeni yatırımlara yöneleceklerini söyledi. Özince, "Yeni yatırımlar konusu mutlaka roming beklentisiyle bağdaşıktır. Yapılacak 2000 civarı baz istasyonu konuşuldu. Diğer GSM operatörlerinden biriyle roming konusunda bağlantıya geçildi" dedi. Özince, italyan ortağın hisselerini satacağı iddialarına karşı da "Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Çıkan haberlerle ilgili Reuter ajansı da ek bir haber yaptı" dedi.

Farina: Yeni yatırımlar yolda

Aria Genel Müdürü Giuseppe Farina, Telecom Italia Mobile'in (TİM) Türkiye'deki yatırımlarını çekmesinin söz konusu olmadığını söyledi. İtalyan ortak Farina, "Türkiye'den çekilmiyoruz. Biz Türkiye'deki yatırımlarımızı geçici olarak değil 25 yıllık yaptık. Aksine yeni yatırımlarımız olacak. Aria ile ilgili yeni hizmetlerimiz olacak. Telekomünikasyon sektörü Türkiye'de gelecek vadeden bir sektör. Önümüzü görüyoruz ve Türkiye'nin yeni değerlere ulaşacağına inanıyoruz" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
٪d سنوات قبل