|

Arjantin'de Ladin'li dolarlar

Arjantin'de Bin Ladin ve Saddam Hüseyin'in portreleri bulunan sahte dolar ele geçirildi.

Yeni Şafak
00:00 - 31/08/2002 Cumartesi
Güncelleme: 11:51 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

Ekonomik krizin pençesinde kıvranan Arjantin'de, Usame Bin Ladin ve Saddam Hüseyin'in portreleri bulunan sahte dolar ele geçirildi. Sahte dolarlar, 1994 yılında Musevi yardım sandığı Amia'ya karşı girişilen saldırıyla ilgili soruşturma çerçevesinde yapılan operasyon sırasında bulundu. Propaganda amacıyla basıldığı bildirilen sahte dolarların, bir Lübnan yurttaşının evinde yapılan aramada ele geçirildiği kaydedildi.

Daha önce de hükümeti protesto eden Arjantin'li göstericiler, istifa etmek zorunda kalan eski Ekonomi Bakanı Domingo Cavallo'ya Usame Bin Ladin'den esinlenerek, Usame Bin Cavallo adını takmışlardı. Cavallo'nun işbaşına gelmesi ile ekonomik krizin tırmandığını iddia eden Arjantin'liler, "O da Arjantin ekonomisine terör saldırısı düzenledi" diyerek Cavallo'ya tepki göstermişlerdi.

ABD desteği başladı
Öte yandan ABD Başkanı George Bush'un, ekonomik kriz içindeki Arjantin'e ABD ile ticaretinde özel ayrıcalıklar tanıyan başkanlık kararnamesini imzaladığı bildirildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, başta deri ve mücevherat olmak üzere, bazı Arjantin ürünlerine tanınan ithalat kotalarının genişletildiği bildirildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce