|

Asgari ücret belli oluyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tespit komisyonu ile Beştepe'deki toplantısı sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün 16.30'da yapılması planlanan asgari ücret toplantısı öncesi işçi, işveren temsilcileri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Beştepe'ye davet etti. Görüşme yaklaşık 2 saat 15 dakika sürdü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan saat 19.30'da açıklama yapacak.

Lokman Özdemir
11:37 - 27/12/2023 Çarşamba
Güncelleme: 18:50 - 27/12/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Türkiye'nin gözü yeni yılda uygulanacak asgari ücrete çevrilmiş durumda.


Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammını konuşmak üzere işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini Beştepe'ye davet etti.


İlk iki toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantı için bugün saat 16.30'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

Yaklaşık 2 saat 15 dakika sürdü

Erdoğan'ın taraflar ile görüşmesi sona erdi. Toplantı 2 saat 15 dakika sürdü.

Bakan Işıkhan açıklama yapacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan saat 19.30'da açıklama yapacak.


Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını 18 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yaptı. Toplantıda temel ekonomik veriler masaya yatırıldı. İki toplantıda da henüz bir rakam telaffuz edilmedi.


Bakan Işıkhan: İstişareler sürüyor


Bugün TÜRK-İŞ'i ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Asgari ücrete dair istişareler sürüyor. Netleşince açıklama yapacağız" açıklamasında bulundu.


Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gerçekleştirdiği iki toplantının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan tarafları bugün kabul etmesi bekleniyor.





2024'te ikinci zam olmayacak


Milyonların beklediği asgari ücrete bu yıl tek zam yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, temmuzda ikinci bir toplantı yapılmayacağını söyledi. Bakan Işıkhan, "İkinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor." demişti.


Asgari ücrete 2022 ve 2023 yıllarında temmuz ayında ara zam yapılmıştı.





#Recep Tayyip Erdoğan
#Asgari ücret
#beştepe
5 ay önce