|

Atatürk Havalimanı aynı isimle faaliyet sürdürecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nın aynı isimle hizmet vermeye devam edeceğini söyledi. Millet Bahçesi konusunda verdiği sözü hatırlatan Erdoğan, "Atatürk Havalimanının bu faaliyetler dışındaki alanları ise söz verdiğimiz şekilde millet bahçesi olarak İstanbul halkının kullanımına açılacaktır" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
18:57 - 29/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 19:24 - 29/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Atatürk Havalimanı
Atatürk Havalimanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nın açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Gerek havacılık fuarları gerekse başka bir takım faaliyetler için Atatürk Havalimanı aynı isimle hizmet vermeyi sürdürecektir. Atatürk Havalimanının bu faaliyetler dışındaki alanları ise söz verdiğimiz şekilde millet bahçesi olarak İstanbul halkının kullanımına açılacaktır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:
  • "Paha biçilmez bu şehre yaptığımız böylesine bu büyük eser, işte bunun için adını 'İstanbul' verdik. Hayırlı olsun. Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanımız, burası tam kapasiteyle hizmete girdiğinde ticari seferlere kapanacak olmakla birlikte havalimanı vasfını koruyacak. Gerek havacılık fuarları gerekse başka bir takım faaliyetler için Atatürk Havalimanı aynı isimle hizmet vermeyi sürdürecektir. Atatürk Havalimanının bu faaliyetler dışındaki alanları ise söz verdiğimiz şekilde millet bahçesi olarak İstanbul halkının kullanımına açılacaktır. Şu andaki kapalı alanları da inşallah ülkemizin, İstanbul'umuzun en büyük fuarı haline getireceğiz. Dolayısıyla orası Atatürk Havalimanı, burası ise İstanbul Havalimanı olarak isimlendirilecektir. Havalimanımızın ismi de hayırlı olsun."
#Recep Tayyip Erdoğan
#Atatürk Havalimanı
6 yıl önce