|

Avrupa 4 Kasım'ı bekliyor

TÜSİAD Enternasyonal Başkanı Aldo Kaslowski, "Avrupa Birliği, takvim verebilmek için seçim sandığından çıkacak rengi bekliyor" diye konuştu.

Yeni Şafak
00:00 - 15/09/2002 Pazar
Güncelleme: 11:57 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TÜSİAD Enternasyonal Başkanı Aldo Kaslowski, Türkiye'ye müzakere takvimi verilmesi için Avrupalı başbakanlarla görüşeceklerini söyledi.

Kaslowski, bu ay sonunda Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis ile görüşerek başlayacakları Avrupa turuna Danimarka, İtalya, Belçika ve Fransa ile devam edeceklerini bildirdi. Aldo Kaslowski, "Türkiye'nin yaşadığı tüm krizlere rağmen Avrupa"'ya doğru yapmış olduğu cesur adımların ödüllendirmesi gerektiğini anlatacağız. Bunu bir takvim içinde Avrupalı muadil örgütlere, politikacılara ve başbakanlara anlatacağız. Randevularımızı aldık" dedi.

Türkiye'deki mevcut hükümetin Avrupa Birliği (AB) ile ilgili bir şey yapabileceğine inanmadığını söyleyen Kaslowski, Avrupa Birliği'nin ise Türkiye"'deki seçimlerden çıkacak sonucu beklediğini ifade etti.

Aldo Kaslowski, "Avrupa Birliği, müzakere takviminin başlangıç tarihini verebilmek veya bu tarihi verebilmek için bir ön tarih belirlemek amacıyla seçim sandığından çıkacak rengi bekliyor. Reformların uygulanıp uygulanmayacağını görmek istiyor" diye konuştu.

Sandıktan çıkacak olan yeni hükümetin AB"yi destekleyeceğini "ümit ve tahmin" ettiklerini bildiren Kaslowski, "Yeni hükümet, uyum yasalarının Meclisten çıktığı günlerde esen AB rüzgarını yeniden yaratabilmelidir. Sandıktan çıkacak sonucun koalisyon olacağı görülüyor. Bu koalisyonun Avrupa koalisyonu olması lazım" diye konuştu.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce