|

Avrupa’da en çok satan Nissan Leaf modeli

Nissan Leaf, 2018’de gösterdiği satış performansıyla Avrupa’nın en çok satan elektrikli aracı oldu. Nissan Leaf ilk 8 ayda Avrupa genelinde 26 binlik satış yaptı.

Yeni Şafak
04:00 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:15 - 22/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Nissan Leaf
​Nissan Leaf

Nissan’ın ödüllü modeli Leaf 2018 yılının ilk 8 ayında Avrupa’nın en çok satan elektrikli otomobili oldu. Avrupa genelinde her 10 dakikada bir adet Nissan Leaf satıldı. Yeni Nissan Leaf; Avusturya, Fransa, Almanya, Hollanda, Portekiz ve İspanya gibi önemli pazarlar da dahil olmak üzere Avrupa genelinde satışlarını artırdı. Sadece elektrikli otomobil pazarını domine etmekle kalmayan yeni Nissan Leaf, Norveç’te tüm elektrikli ve içten yanmalı motora sahip otomobilleri geride bırakarak 2018 yılının en çok satan otomobili oldu.

FİLODA DA TERCİH EDİLDİ

Nissan Leaf, sadece perakende satışlarıyla değil kurumsal satışlarda da öne çıkıyor. Yılın ilk sekiz ayında Avrupa genelinde perakende satışların yanı sıra ticari işletmeler ve filolara satışı da atış gösterdi. Yılın ilk sekiz ayında Avrupa genelinde 8 bin adet Nissan Leaf, kurumsal işletmelere ve filolara teslim edildi.

350 BİN ADET SATTI

Tüm dünyada 51 farklı pazarda satışa sunulan Nissan Leaf satışa sunulduğu 2010 yılından bu yana 350 bin adetlik satış performansı gösterdi. Nissan Leaf, aralarında L’Automobile et L’Entreprise tarafından verilen Elektrikli Araç / plug-in hibrid kategorisinde en iyi otomobil, İspanya’da El Economista tarafından verilen Ekomotor Ödülleri’nde En İyi Elektrikli Araç ve İngiltere’de What Car? 2018 Yılın Otomobili Ödülleri’nde En İyi Elektrikli Otomobil’in de olduğu yaklaşık 100 ödül aldı.

#​Nissan Leaf
#Avrupa
5 yıl önce