|

Avustralya bu yıl 100 bin kalifiye göçmen alacak

Avustralya Büyükelçisi Jean Dunn, bu yıl değişik ülkelerden 100 bin kalifiye göçmen alacaklarını söyledi

Yeni Şafak
01:00 - 18/03/2006 Cumartesi
Güncelleme: 11:17 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Jean Dunn, ülkelerinde öğrencilere, ABD ve Kanada'dan daha ucuza ve kaliteli üniversite eğitiminin verildiğini söyledi. Büyükelçi Dunn, yaptığı açıklamada, Avustralya'daki üniversitelerde 800'e yakın Türk öğrencinin öğrenim gördüğünü belirtti. ABD ve Kanada'da yüksek öğrenimin maliyetinin yılda yaklaşık 40 bin dolar olduğunu ifade eden Dunn, bu rakamın ülkelerinde 10-15 bin dolar civarında olduğunu bildirdi. Avustralya'daki üniversitelerde fiyat avantajının yanında kalitenin de ön plana çıktığını, bildiren Dunn, OECD ülkeleri arasında yapılan bir araştırmada da üniversitelerinde öğrenim gören yabancı öğrenci sayısının diğer ülkelere göre hayli fazla olduğunun ortaya çıktığını belirtti. Eğitim ofislerinin son 2 yıldan beri Türkiye'de de çalışmaya başladığını ifade eden Dunn, "Avustralya'daki Türk nüfusunun yoğunluğu, ülkedeki huzur ortamı, fiyat ve kalitenin yanında üniversite tercihini yurtdışından yana kullanan öğrenciler için de önemli bir avantaj" diye konuştu.

GÖÇMEN KABULÜ

Jean Dunn, bu yıl değişik ülkelerden 100 bin maden mühendisi, hemşire, kuaför ve inşaat ustası gibi kalifiye göçmen işçi taleplerinin olacağını, göçmenlerde kalifiye olmanın yanında İngilizce bilmelerinin zorunlu olduğunu da kaydetti. Dunn, "Avustralya'da büyük bir Türk toplumu bulunuyor. Hatta Avustralya'nın 40 yaş altı en zengin işadamlarından biri Türk" dedi.

Türkleri çok seviyoruz

İki ülke arasındaki turizm faaliyetlerine de değinen Büyükelçi Dunn, geçen yıl Avustralya'dan Türkiye'ye 50 bin turistin geldiğini kaydetti. Avustralya'nın nüfusunun 20 milyon olduğu dikkate alındığında bu sayının azımsanmaması gerektiğini anlatan Dunn, şöyle konuştu: "THY'nin önümüzdeki günlerde doğrudan uçuşlara başlaması ile bu sayının daha artacağına inanıyorum. Avustralyalı turistler turizm açısından Türkiye'yi ideal bir ülke olarak görüyor. Ülkemiz insanları Türkiye'yi çok seviyor. Avustralyalı turistler zor turistler. Ancak Türkiye'de aradıkları her şeyi birarada bulabiliyorlar" dedi.

Ayrıntılar internette

Jean Dunn, göçmenlikle ilgili ayrıntılı bilginin internette oluşturdukları adlı siteden edinilebileceğini ifade etti.



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce