|

Aydın Doğan'dan satış açıklaması: Protokol imzaladık

Doğan Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan, Demirören Ailesi ile grubun medyadaki hisselerinin satışı için dün ön protokol imzaladıklarını bildirdi. Satış görüşmeleri 1.1 milyar dolar işletme değeri olmak üzere ilgili finansal borçların indirim konusu yapılmasıyla 890 milyon dolar hisse değeri üzerinden yürütülüyor.

Yeni Şafak
08:59 - 23/03/2018 الجمعة
Güncelleme: 09:05 - 23/03/2018 الجمعة
Yeni Şafak
Doğan Medya'nın satışı için Aydın Doğan'dan açıklama
Doğan Medya'nın satışı için Aydın Doğan'dan açıklama
Doğan, Hürriyet gazetesinin birinci sayfasında yayımlanan mesajında, 80 yaşına geldiğini ve kendi isteğiyle yayıncılık mesleğine nokta koymaya karar verdiğini belirterek, "
Bu karar doğrultusunda, daha önce Milliyet gazetesini grubumuzdan satın alan ve dolayısıyla medya tecrübesi olan 60 yıllık arkadaşımız Demirören ailesi ile satış görüşmelerine başladık. 22 Mart Perşembe sabahı ön protokolü imzaladık. Bu mutabakatın herkes için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Protokolün yürürlüğe girmesi ve nihai satışın gerçekleşmesi için gereken işlemlere başlanmış bulunulmaktadır
" dedi.

Doğan Holding dün sabah erken saatlerde KAP'a yaptığı açıklamada, yazılı ve görsel medyadaki bağlı ortaklıklarının önemli bir kısmındaki paylarının satışı ve devri için Demirören Holding ile görüşmelere başladığını açıklamıştı.

Açıklamada görüşmelerin 1.1 milyar dolar işletme değeri olmak üzere ilgili finansal borçların indirim konusu yapılmasıyla 890 milyon dolar hisse değeri üzerinden yürütüldüğü belirtildi.


#Aydın Doğan
#Demirören
#Posta
#Hürriyet
#CNN
٪d سنوات قبل