|

Bakan Berat Albayrak: 7/24 teyakkuzdayız

''Birlikte Kazanacağız: KOBİ Destek Kredisi Tanıtımı" toplantısında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dolar ve TL mevduat hesaplarında stopaj oranlarını yeniden düzenlediklerini belirterek ''7/24 teyakkuzdayız. Kısa ve uzun vadeli aksiyon planlarını hayata geçiriyoruz.'' dedi.

Yeni Şafak
11:50 - 31/08/2018 Cuma
Güncelleme: 14:27 - 31/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak
​Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Özellikle milletimizin TL’mizi güçlendirmek için attığımız adımlara desteğini artırmak amacıyla bugün bir önemli aksiyonu daha devreye alıyoruz. Dolar ve TL mevduat hesaplarının stopaj oranlarını yeniden düzenliyoruz." dedi.

Bakan Albayrak ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Birlikte Kazanacağız: KOBİ Destek Kredisi Tanıtımı"nı gerçekleştirdi.

Tanıtım toplantısında konuşan Albayrak, son dönemde yaşanılan süreçte bankaları ve reel sektörü kurdaki dalgalanmaların vereceği etkilerden korumak için bazı adımlar attıklarını kaydetti.

Reel sektörün borçlarının yapılandırılması noktasında bankalara destek verdiklerini BDDK, kurumlar özelinde çok daha hızlı refleksler geliştirmek için adımlar atmaktan çekinmediklerini ifade eden Albayrak, şunları söyledi:

Ben bu toplantıyı çok önemli görüyorum. Biz Türkiye karşı başlatılan savaşa karşı şunu söyledik ''Sonunda kazanacağız''. Bugün ortaya koyduğumuz fotoğrafla dünyaya güçlü birliktelik mesajı verdik.

Atmamız gereken adımlar çok ama çok iyi biliyoruz. Bu süreçte doğru planlama politika ve uygulamalarla arzu ettiğimiz güçlü Türkiye ekonomisine hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bunun için ekonomide büyük bir değişim sürecini başlattık.

Etkin mali politikalarla enflasyonla mücadeleyi önceleyeceğimizi ifade ettik. Kamudaki tasarruf sürecini daha etkin sürdüreceğiz. Değişimi önümüzdeki 5 yıllık süreçte göreceğiz.

Mali disiplinle güzel bir yıl sonu bilançosu göreceğiz.

Çok ama çok kararlı bir irade var bugün Türkiye'nin başında. Atacağımız adımları ve alacağımız kararları OVP'de göreceksiniz.

7/24 teyakkuzdayız. Asya piyasaları Avrupa piyasaları sürekli takipteyiz. Kısa ve uzun vadeli aksiyon planlarını hayata geçiriyoruz.

Dolar ve TL mevduat hesaplarında stopaj oranlarını yeniden düzenliyoruz.

#Berat Albayrak
#KOBİ Destek Kredisi Tanıtımı
6 yıl önce