|

Bakan Fakıbaba: Ben yemediğim eti başkasına yedirmem

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ucuz et projesiyle temin edilen hayvanların Müslüman kasaplar tarafından duası ile kesileceğini belirterek, "Bazıları diyor ki 'helal et değil'. Biz bunlara çok dikkat eden bir iktidarın bakanlarıyız, bunlar bizim için çok önemli. Ben yemediğim eti başkasına yedirmem." dedi.

Yeni Şafak
13:57 - 4/11/2017 Saturday
Güncelleme: 14:03 - 4/11/2017 Saturday
AA
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, ucuz etle ilgili açıklamalar yaptı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, ucuz etle ilgili açıklamalar yaptı.

Bakan Fakıbaba, ucuz et satışına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

  • Projeye yönelik eleştiriler arasında, "bu etlerin helal olmadığına" yönelik iddialar bulunduğuna işaret eden Fakıbaba, "Bazıları diyor ki 'helal et değil'. Biz bunlara çok dikkat eden bir iktidarın bakanlarıyız, bunlar bizim için çok önemli. Et, Avrupa'dan geliyor ve bizim oradaki kasaplarımız Müslüman arkadaşlar. Duasıyla bunlar kesiliyor. Bizim kontrolümüz altında. Ben yemediğim eti başkasına yedirmem. Allah da biliyor, çok samimiyim. Bizim zaten karşıladığımız, marketlere verdiğimiz yüzde 10'un bile altında. Biz ne istiyoruz, gariban insanlar, dar gelirli insanlar şu etten yiyebilsin." dedi.

Fakıbaba, amaçlarının kimseyle rekabet etmek olmadığını, görevlerinin et satmak değil dar gelirlinin et tüketmesini sağlamak olduğunu dile getirerek gariban insanların kilogramı 40-45 liraya et almasını vicdanen kabul etmediklerini ifade etti.

"Bu bakanlık üreticileri hiçbir zaman mağdur etmez"

Projenin amacının piyasayı dengelemek olduğunu, üreticilerin mağdur edilmeyeceğini bildiren Fakıbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

#Ahmet Eşref Fakıbaba
#Et fiyatları
#Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı
#Kırmızı et
6 years ago