|

Bakan Selçuk’tan tarım işçilerine ziyaret

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) yerleşkesinde yaşayan mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarini yakindan gözlemleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk evini ziyaret ettiği ailenin bebeğini kucağına alıp, sevip ilgilendi.

Haber Merkezi
04:00 - 22/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:18 - 22/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Selçuk beraberinde bulunan Ankara Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir’den METİP ile ilgili genel durum hakkında bilgi aldı. Selçuk, sonrasında 148 çocuğun eğitim gördüğü Hikmet Uluğbay İlk ve Orta Okulu’nu ziyaret etti.

PROJEDE 9 İL YER ALIYOR

Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) mevsimlik tarım işçiliğinin yoğun olarak yer aldığı Ankara başta olmak üzere toplam 9 ilde pilot uygulama olarak sürüyor. Bu illere mevsimlik tarım işçilerinin temel ihtiyaçlarını karşılayan, eğitim, sağlık ve sosyal faaliyetlere ilişkin imkan sunulan elektrik, su ve kanalizasyon alt ve üst yapısı bulunan geçici yerleşim alanları oluşturmak üzere ödenek tahsisi yapıldı. Valiliklerce oluşturulan geçici yerleşim alanlarında, eğitim merkezleri ile mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitimden kopmasının önüne geçilmesi, işçilerin kamu hizmetlerinden yararlanmalarının kolaylaştırılması ve koşullarının iyileştirilmesi sağlandı.

#Zehra Zümrüt Selçuk
#Ankara
6 yıl önce