|

Bakan Varank duyurdu: Yerli otomobil fabrikası 4 bin kişiye istihdam sağlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün temeli atılacak olan yerli otomobil fabrikasında hazırlıklar tamamlandı. Tören öncesi önemli açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fabrikanın 4 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirterek, "Tamamen yeni teknoloji ile yola çıkacağız. 2022'nin son çeyreğinde seri üretim başlar" ifadelerini kullandı.

14:11 - 18/07/2020 Cumartesi
Güncelleme: 15:49 - 18/07/2020 Cumartesi
Diğer
 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) yerli otomobilinin üretimi için Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait araziye kurulacak fabrikanın temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bugün 16.00'da yapılacak. NTV'nin haberine göre; tören öncesi önemli açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fabrikanın 4 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.


Türkiye otomotiv endüstrisinde çok güçlü bir ülke olduğunu belirten Varank, "
30 milyar doların üzerinde ihracat yapan bir ülke. Bunun kalbi ise Bursa ve Kocaeli. Bu yüzden Bursa Gemlik tercihimiz oldu. Askeriyemiz bize sahip olduğu önemli bir arazinin bir kısmını bize vermiş oldu. 1 milyon 200 bin metrekarelik arazinin hali hazırda bulunması sebebiyle tercih oldu
" dedi.

"18 aylık süreçte istihdam çağrısı sürecek"


Fabrikanın 175 bin araç kapasiteli olacağını belirten Varank şöyle devam etti: "
Hem fabrika hem de burada merkezi kurmaya başlıyoruz. O günden beri TOGG işe alımlara devam ediyor. 18 aylık süreçte fabrika inşaatı devam ettiği süreçte sona yaklaşırken de ilanlar olacaktır. 4 bin kişiye istihdam sağlanmasını bekliyoruz. 175 bin araç kapasiteli bir fabrika olacak.
2022'nin son çeyreğinde banttan indirilmesi planımız."

Fiyatı ne olacak?

TOOG'un fiyatının merak konusu olduğunu belirten muhabirlerin sorusunu yanıtlayan Bakan Varank, "
Fiyatı rekabeti olacak. Biz planlamamızı bugünden yapıyoruz. Bu aracı idame etme masraflarına baktığınızda, kullanılan enerji masrafı, servis masrafları düşecek. Hepsini topladığınızda avantajlı şartların oluştuğunu göreceksiniz
" şeklinde konuştu.

#TOGG
#yerli otomobil
#varank
4 yıl önce