|

Bakan'dan Kanal İstanbul açıklaması

Kanal İstanbul projesi ile ilgili taşınmazların devirlerinin yapılacağını kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ihale uygulamasının netleşmesine müteakip süreci Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordineli bir şekilde yürüteceklerini söyledi.

Yeni Şafak
14:32 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:47 - 15/09/2018 Cumartesi
AA
Kanal İstanbul projesinin geçeceği güzergah
Kanal İstanbul projesinin geçeceği güzergah

Bolu'da düzenlenen "İmar Kanunu Kapsamında İmar Barışı ve Kentsel Dönüşüm" toplantısında konuşan Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum 100 günlük eylem planı içinde belediyeleri ilgilendiren projeler hakkında da bilgi verdi.

Kanal İstanbul için devirler yapılacak

"Bakanlık olarak 100 günlük eylem planımız içerisinde Kanal İstanbul Projesi bizim için en önemli proje.'' diyen Bakan Kurum, bu noktada taşınmazların devrini yapıp İstanbul'da, Marmara'yı Karadeniz'e bağlayan 43 kilometre uzunluğundaki Kanal İstanbul Projesi için 1/100.000 ölçekli planlar, akabinde alt ölçekli planları yapıp uygulamanın, ihale uygulamasının netleşmesine müteakip süreci Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüteceklerini söyledi.

Bakan Kurum konuşmasının devamında ''
Aslolan bizim buradaki görevimiz arazileri, TOKİ üzerinden uygulayıcı kuruluşa bir şekilde planlayıp sürecini yürütmek. Bu da İstanbul için önemli bir proje olacak.
" diye konuştu.

Millet Bahçeleri

İkinci önemli projelerinin Millet Bahçeleri olduğunu aktaran Kurum, çok hızlı bir şekilde 100 günlük eylem planı içerisinde yer alan bahçelerin açılışını gerçekleştireceklerini ifade etti.

  • Bakan Kurum, TOKİ Başkanlığı'nın şehirlerdeki stadyum projelerini yaptığını ifade ederek, stadyum projelerinin hemen hemen hepsinin Millet Bahçesi'ne dönüştüğünü söyledi.
#Murat Kurum
#Kanal İstanbul
#Çılgın proje
6 yıl önce