|

Bakan'dan taşerona kefil iddialarına yalanlama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşerona kadro süreci ilgili bazı haberlerde öne sürülen kefil, öğrenim ve sicil belgesi şartı şeklindeki iddiaların doğru olmadığını, bu tarz haberlerin taşerona kadro sürecini karalamaya yönelik algı çalışmaları olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
11:30 - 3/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:50 - 3/01/2018 Çarşamba
Diğer
​Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu.
​Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Sarıeroğlu taşerona kadro süreci ile ilgili ortaya atılan kefil, sicil ve öğrenim şartını yalanlandı. Bakan Sarıeroğlu, ''Yapılan bu olumlu çalışmaya yönelik karalama kampanyası var. Bunlara kimse inanmasın.'' dedi.

Bakan Sarıeroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

1 MİLYON 20 BİN KİŞİ YARARLANACAK

Kamudaki 450 bin işçiyi kapsıyor. 450 bin işçiyi sürekli işçi kadrosuna alıyoruz. Toplamda 1 milyon 20 bin kişi faydalanıyor. Kamudaki statü karmaşasını kaldırıyoruz.

Yaş kriteri eğitim kriteri aramadığımızı ve amasız şartsız taşeron işçiye kadro sözü verdik.
Açıklamamızın ardından bazı suistimal haberleri geldiği için açıklama yaptığımız tarihi milat olarak belirledik.

CUMHURBAŞKANI'NIN KESİN TALİMATI VAR

Asıl iş yardımcı iş ayrımı yapmadık. Bu Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı var, artı alımlar taşeron firmalar üzerinden yapılmayacak.

ANAHTAR TESLİM İŞLERDE ÇALIŞANA KADRO YOK

Karayolları'ndan oldukça fazla soru geliyor. Anahtar teslim iş yapan firmaların işçilerini kamuya alamıyoruz. Böyle bir şey yapmamız halinde tüm projelerde çalışan kardeşlerimizi kadroya almamız gerekecek.

KEFİL, SİCİL VE ÖĞRENİM BELGESİ ŞARTI YOK

3 kefil şartı şeklinde bir haber yayınlandı güvendiğimiz bir gazetede. Biz gerekli evrakları hepsini yayınladık. Bunlar bakanlığın sitesinde de yer alıyor. Kefil diye bir şey yok, öğrenim belgesi, sicil belgesi diye bir şey yok. Bir başvuru formumuz var onu dolduracak ve biz bunu kabul edeceğiz.

KARALAMA KAMPANYASI VAR

Kıdem tazminatı ve yıllık izinler ile ilgili tüm haklar saklıdır. Bu konuda geriye gidiş diye bir şey yok. Yapılan bu olumlu çalışmaya yönelik karalama kampanyası var. Bunlara kimse inanmasın.

3'LÜ SINAV DİYE BİR ŞEY YOK

Sınav konusunda maalesef haberlerde yazılı, sözlü ve mülakat şeklinde sınavlar olacağı yönünde algı oluşturuluyor.
Böyle bir şey yok. Sınavlarda çalışanın eğitim durumuna göre bir çalışma olacak.
Artık belediyelerde veya kamu idarelerinde hizmet ihalesi ile personel alımı yok.

EMEKLİ OLANA KADAR KAMUDA ÇALIŞILACAK

Kamuda yaş sınırı yok. Emeklileri kamuya kadrolu olarak geçirseydik maaşları da kesilecekti. O yüzden bizim bir takım düzenlemeler yapmamız gerekti. Emekli olanların yerine yeni kişilerin gelmesi için böyle bir düzenleme yaptık. Emeklilik hakkını elde edene kadar herkes yaş sınırı olmaksızın çalışmaya devam edecek.



#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
#Jülide Sarıeroğlu
#Taşeron
#Taşeron kadro
#Kefil
6 yıl önce