|

Bankacılıktaki dev alımlar büyük yatırımların sinyali

TÜSİAD International Başkanı Aldo Kaslowski, Yunan girişimcilerin Finansbank'ı satın almasının ileride Türkiye'ye daha büyük boyutlarda yatırım yapılacağının sinyali olduğunu söyledi

Yeni Şafak
00:00 - 8/04/2006 Cumartesi
Güncelleme: 12:26 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) International Başkanı Aldo Kaslowski, bir ülkenin, başka bir ülkeye yatırım yapmak istediği zaman önce bankasını gönderdiğini belirterek, Ethniki (Ulusal) Bank'ın Finansbank hisselerinin yüzde 46'sını satın almasının, Yunanistan'ın ileride Türkiye'ye çok daha büyük boyutlarda yatırım yapmak istediğinin sinyali olduğunu kaydetti. Bir bankanın Türkiye'ye gelmesinin başka bir bankaya değil, başka yatırımlara kapı açtığını söyleyen Kaslowski son yatırımın, Türkiye ile Yunanistan arasındaki siyasi ilişkileri de daha iyi etkileyeceğini ifade etti. Kaslowski, "Tabii Avrupa boyutu da var. Türk-Yunan ilişkilerinin gergin olduğunu savunanlar var. Bunun tam tersi olduğunu anlayacaklar. Bu anlamda bence çok önemli, stratejik bir partner oldu. Yani Yunanistan olması nedeniyle başka bir yatırıma benzetmiyorum. Çok çok önemlidir" diye konuştu.

İTALYAN BANKALAR GELMEYİ DÜŞÜNÜYOR

Kaslowski, İtalyan bankaların Türk bankacılık sektörüne ilgisine değinirken de, UniCredito'nun Türkiye'de oturduğunu ve büyüdüğünü ifade ederek şunları kaydetti: "Bir veya birkaç bankanın gelme ihtimali vardır, Türkiye'ye ilgisi var. Resmiyete dökülmüş belki temasları vardır, bilmiyoruz. Öyle bankalar vardır ki temsilcilikleri vardır. Banca Intesa bunlardan biri. Banka satın almak istediği zaman attığı ilk adım temsilciliklerdir. Önce temsilciliğini açıyor, ondan sonra fırsatları değerlendiriyor."

Türk bankacılar da yabancı banka alsın

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, yabancı yatırımcıların bankacılık gibi hassas bir sektöre ilgi göstermesinin, Türk ekonomisinin artık uluslararası alanda da güvenilir hale geldiğinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu kaydetti. Yalçıntaş, gönlünden geçen, başka bir nokta daha bulunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: "Diğer sektörlerin olduğu gibi, Türk bankacılık sektörünün daha da güçlenmesini ve Türk bankacılarının yurtdışında banka satın almasını da çok arzu ediyorum."



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce