|

Başbakan Erdoğan, Sanko için Daewoo'dan söz aldı

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Başbakan Erdoğan'ın Güney Kore ziyareti sırasında Daewoo Başkanı ile Sanko-Daewoo sorununu çözmek için görüştüğünü söyledi.

Yeni Şafak
01:00 - 24/02/2004 Salı
Güncelleme: 13:31 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • Yılmaz YILDIZ ANTALYA


    Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Kore ziyareti sırasında Daewoo Başkanı ile Sanko-Daewoo sorununu çözmek için görüştüğünü söyledi.

    Sanko Holding'in klima ve kombi sektöründe faaliyet gösteren firması Akfel'in bayi toplantısı nedeniyle Antalya'da bulunan Konukoğlu, basın mensuplarının holdingle ilgili sorularını cevaplandırdı.

    General Motors'un Daewoo'yu satın almasıyla otomotivde problem yaşadıklarını aktaran Konukoğlu, Daewoo ile otomotiv ve iş makinaları olmak üzere iki ayrı alanda çalıştıklarını hatırlatarak, otomotiv distribütörlüğünden 10-15 milyon dolar zarar ettiğini bildirdi. GM'un Daewoo fabrikalarında üretilen araçları Chavrolet markasıyla üretecek olmasını eleştiren Konukoğlu, "Elimizde dünyalar kadar yedek parça kaldı. Hakkımızı hukuk yoluyla arayacağız" dedi. Distribütörlüğü "hasta işler" diye nitelendiren Konukoğlu, "Bu işler distribütörlükle olmuyor. Bir ucunda üretim olacak" şeklinde konuştu.

    Daewoo olmazsa Mastaş

    Daewoo'yla iş makinaları alanında sorun olmadığını kaydeden Konukoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Kore ziyareti sırasında Daewoo Başkanı'yla yaptığı görüşmede Türkiye'de iş makinası yatırımının gündeme geldiğini söyledi.

    Bir gazetecinin, "Başbakan, Daewoo Başkanı'yla sizin için mi görüştü"sorusuna, "Evet Sanko için görüştü" diye karşılık veren Konukoğlu, Daewoo'yla iş makinaları alanında 50-100 milyon dolarlık bir yatırım yapacaklarını belirtti. İş makinası üretimini Daewoo olmasa da sürdüreceklerini dile getiren Konukoğlu, bu alanda faaliyet gösteren firmaları Mastaş'ı büyüteceklerini söyledi.

    Tekstilde 100'üncü yıl
    Sanko Grubu'nun 2003 yılı cirosunun 1 milyar 250 milyon dolara ulaştığına dikkat çeken Konukoğlu, Holding'in amiral gemisi tekstil grubunun 100'ncü yılına girdiğini kaydetti. Kendisine 20 bin kişiye istihdam ve sanayi yatırımını hedef olarak belirlediğini kaydeden Konukoğlu, şu an 12-13 bin olan çalışan sayısı 20 bine çıktığında görevi oğlu Sami Konukoğlu'na devredeceğini açıkladı. Yatırımlarının 2004 yılında da süreceğini ifade eden Konukoğlu, Adıyaman ve Gaziantep'te iplik, havlu ve dokuma üretimi yapacak iki yeni fabrikanın müjdesini verdi. Teşvik Yasası kapsamında kurulacak Adıyaman'daki fabrikanın 75 milyon dolar, Gaziantep'teki fabrikanın ise 60 milyon dolara maletmeyi planladıklarını kaydeden Konukoğlu, Teşvik Yasası'nın sevindirici olduğunu ancak süresinin 2008'le sınırlandırılmasının büyük yatırımlar için engel olduğunu öne sürdü.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce