|

Başkentray için geri sayım başladı

Ankara'da Sincan-Kayaş arasında günlük 520 bin yolcuya hizmet verecek olan Başkentray için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 12 Nisan'da hizmete açılacak Başkentray ile Kayaş-Sincan arası seyahat süresi 59 dakikadan 49 dakikaya düşecek.

Yeni Şafak
10:35 - 10/04/2018 Salı
Güncelleme: 10:36 - 10/04/2018 Salı
AA
Başkentray
Başkentray

Günlük 520 bin kişiye hizmet verecek Başkentray'ın açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 12 Nisan'da gerçekleştirilecek.

METRO KONFORUNDA

Ankara'da Sincan-Kayaş arasında metro konforunda banliyö hizmeti verecek Başkentray
,
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 12 Nisan Perşembe günü Kayaş Tren İstasyonu karşısında düzenlenecek törenle hizmete açılacak.

49 DAKİKAYA DÜŞECEK

Başkentray, başlangıçta 15 dakikada bir, ilerleyen zamanda ise 5 dakikada bir işletilecek trenlerle günlük 520 bin yolcuya hizmet verecek.
Başkentray ile banliyölerin Kayaş-Sincan arasında seyahat süresi 59 dakikadan 49 dakikaya, YHT'lerin Ankara-Sincan arasındaki seyahat süresi de 17 dakikadan 11 dakikaya düşecek.

Yüksek hızlı tren, konvansiyonel tren ve banliyö işletmeciliği için gerekli trafik kapasitesi oluşturulması amaçlanan Başkentray Projesi kapsamında Ankara-Kayaş arasında 4, Ankara-Behiçbey arasında 6 ve Behiçbey-Sincan arasında 5 hatlı sinyalli ve elektrikli yeni demiryolu inşa edildi.

23 İSTASYON

Proje kapsamında ayrıca tamamı engelli vatandaşların da kullanımına uygun projelendirilen 1 YHT gar ve 23 banliyö istasyonunun yapımı tamamlandı.

Sincan, Lale, Elvankent, YHT Eryaman Gar, Etimesgut, Hipodrom, Yenişehir, Kurtuluş, Cebeci, Mamak ve Kayaş istasyonlarında yolcuların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kapalı ticari alanlar oluşturuldu.

#Başkentray
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Sincan-Ankara-Kayaş
#Ankara
6 yıl önce