|

Başvuru sayısı 2 milyona ulaştı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatma Varan, Türkiye genelindeki 13 milyondan fazla konutun imar ve iskan sorununu çözecek olan 'İmar Barışı' kapsamında başvuru sayısının 2 milyona yaklaştığını belirtti.

Yeni Şafak
11:36 - 5/07/2018 الخميس
Güncelleme: 11:37 - 5/07/2018 الخميس
IHA
İmar barışına başvurular devam ediyor
İmar barışına başvurular devam ediyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatma Varan imar barışı hakkında bilgi vererek, "Tabi bu işin belki en önemli paydaşı il müdürlükleri onlar bu işin sahibi. Ben eminim ki vatandaşlarımız şu an belediyemize gelerek imar barışı hakkında sorular soruyor.
Bu çok hoşumuza da gidiyor, çünkü imar barışının halk tarafından benimsendiğini gösteriyor. Bu çok kısa sürede 20-25 gün içerisinde 2 milyona aşkın başvuru var.
Bu çok güzel bir şey yani siteye giriş çıkış 5 milyonu aşmış ama başvuru sayısı 2 milyon bu da bizi çok mutlu ediyor.'' dedi.

Kanun seçim sürecinde yürürlüğe girdiğini ve başvuruların alınmaya başladığını belirten Varan, ''Bunların hepsi çok kısa süre içerisinde oldu. Biz bilgilendirme toplantılarımızı sırayla etap etap başladık ama öncelikle muhtarlarımıza bilgilendirme yaptık sonra da belediye başkanlıklarımıza 81 ilde organizasyonları yapıyoruz. " diye konuştu.

#Fatma Varan
#​Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
#İmar barışı
٪d سنوات قبل