|

BAT: Sigarada vergi artışı adil yapılmadı

Yeni Şafak
00:00 - 24/08/2004 Salı
Güncelleme: 17:41 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Geçtiğimiz günlerde paket başına 1 milyon liraya kadar Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) getiren Bakanlar Kurulu kararının yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açan British American Tobacco (BAT), dün de Maliye Bakanlığı'nın bu kararını eleştirdi. BAT Türkiye Genel Müdürü Paul Helderman, yeni fiyatların açıklandığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, 6 hafta önce yaptıkları indirimin tüketiciler tarafından memnuniyetle karşılandığını, Pall Mall ve Viceroy satışlarının 3-4 katına çıktığını söyledi. Helderman "Sigarada indirim yaptığınıza pişman oldunuz mu?" sorusuna "Hayır, biz indirimi pazar payımızı yükseltmek için yaptık ve başarılı da olduk" dedi.

Helderman, hükümetin vergilendirme sistemini yeniden düzenlediğini hatırlatırken, "Yeni vergilendirme sistemi, rekabet koşullarını uluslararası sigara üreticileri açısından çok daha zorlaştırdı. Yeni sistem mevcut vergilendirme sistemini temelinden değiştirerek, pazardaki üreticilerden birini desteklerken, belli markalarda vergi miktarının önemli oranda artmasına yolaçtı" diye konuştu. Helderman, yeni vergilendirme sistemiyle ilgili tereddütlerini hükümetle paylaşacaklarını da ifade etti.

Pall Mall'a zam
BAT, ÖTV artışına bağlı olarak önceki satış fiyatı 2 milyon lira olan Pall Mall'ın normal, lights ve ultra lights fiyatı 2.3 milyon liraya yükseltildiğini açıkladı. daha önce 1.6 milyon lira olan Viceroy'un kısa normal, lights ve süper lights tiplerinin fiyatı 1.8 milyon, 1.8 milyon lira olan Viceroy uzun fiyatı ise 1 milyon 950 bin liraya çıkartıldı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce