|

Bayrak satışları rekor kırdı

Türkiye'de yaşanan darbe girişiminden sonra meydanlara akın eden halk, bayrak satışlarını da patlattı. Meydanlarda demokrasi nöbeti tutanların talebiyle sadece İstanbul'da üç günde 1 milyon Türk bayrağı satıldı. Bayrak üreticileri stoklarını tüketirken talebe yetişebilmek için 24 saat üretime geçtiler.

Yeni Şafak
11:00 - 19/07/2016 Salı
Güncelleme: 08:02 - 19/07/2016 Salı
Diğer

En çok bayrak talebi darbe girişiminden etkilenen İstanbul ve Ankara'da görülüyor. Ancak yurdun dört bir köşesinde meydanlara dökülen halk, ay yıldızlı bayrağın satış rekorları kırmasına neden oldu.



'10 milyon satılır'

İstanbul'dan Alsancak Bayrak'ın yöneticisi Ramazan Varol, aşırı yoğun taleple karşılaştıklarını belirterek, “Sadece İstanbul'da bayrak satışı 1 milyonu geçti. Stoklarımız tükendi. Ek vardiya olarak 24 saat üretim yapıyoruz. En çok elde sallanan 50x75 ebatında bayrağa talep var. Bütün boyutlardaki bayraklara talep arttı. Otomobillere asılan büyük ebatlı bayraklar da çok satıyor. Elde sallanan küçük bayrakların fiyatı 1-1.5 TL arasında. Büyük bayrak fiyatı ise 10-12 TL. Bu hafta içinde bayrak satışı 10 milyonu geçer” dedi.


Aybayrak'tan İlknur İrim ise, aşırı talep karşısında bütün stokları tükettiklerini ve ek üretime geçtiklerini söyledi. İrim, “Elimizde bayrak kalmadı. Ama hala bayrak isteniyor. Üç günde satılan bayrak sayısı milyonları buldu. Bayraklar sadece meydanlarda kullanılmak için satılmıyıor. Firmalardan da büyük talep var. Herkes firmasına da asacak şekilde büyük bayrak istiyor. Bir süre daha bu talep devam edecek” diye konuştu.



'Stoklarımız tükendi'

Doğuş Bayrak'tan Özgür Kılıç da, Türk bayrağı satışlarında 30 Ağustos, 29 Ekim gibi milli bayramlarda görülen talep patlamasını yaşadıklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Ciddi talep artışı var. Satılanların yanında devamlı arayarak fiyat soranlar oluyor. 10 tane standart bayrak ölçüsü var. Bunlardan en çok elde tutulan sopalı bayraklar satıyor. Bu talebin başbakanın bir hafta daha meydanlardan ayrılmayın isteğiyle bir haftada daha süreceğini tahmin ediyoruz. İnsanlar bayrağına sahip çıkıyor.”


Milliyet'in haberine göre, Milli bayrağımızın ölçüleri, oranları, yerleşim planı, şekli, rengi ve kullanım alanı 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu'na tabi. Kanuna göre ölçüleri bulunuyor. Gönder bayrakları, masa bayrakları, dış mekanlarda binalardan sarkıtılan bayraklar ve elde sallanan bayrak çeşitleri var.



Türkiye'nin dört bir yanında talep artışı

Ankara'da bayrak üreten Kıvanç Bayrak'ın yetkilileri de, başkentte de bayrak talebinde normal günlere göre ciddi oranda artış yaşadıklarını belirterek, şehirde de bu olaylar sonrasında satılan bayrak sayısının milyonu bulduğunu belirtti. Ankara'da da en çok elde sallanan sopalı bayrak satıldı. Herkesin talep ettiği bayrak fiyatları da 3 TL ile 10 TL arasında değişiyor.


Ülke genelindeki diğer bayrak satıcıları da benzer yoğunluğu yaşıyor. Herkes normal günlerin üzerinde bir taleple karşı karşıya kalmış durumda. Bütün ebatlarda Türk bayrağının üretimi için üreticiler seferber oldu. Bu talebin bir hafta daha bu yoğunlukta devam edeceği tahmin ediliyor.




#Türk bayrağı
#Bayrak
#Satış
#FETÖ
#Darbe girişimi
8 yıl önce