|

BES 15’inci yılını doldurdu

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, Bireysel Emeklilik Sistemi’nin 15’inci yılıyla ilgili “AB’deki uygulamalarda bile olmayan avantajlar sunan BES’i toplumun tamamına yaymalıyız” sözlerini kullandı.

Haber Merkezi
04:00 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 01:41 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
BES’te devlet katkısı ile birlikte toplam fon büyüklüğü 86 milyar liraya ulaştı.
BES’te devlet katkısı ile birlikte toplam fon büyüklüğü 86 milyar liraya ulaştı.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nin bundan 15 yıl önce insanlara ek bir sosyal güvence sunabilmek amacıyla kurulduğuna dikkat çeken Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Geleceğe yatırım yapılan bu köprüden bugüne kadar binlerce insan geçti. Emekli olanlar bu tasarrufun keyfini sürmeye başladı. Yaklaşık 7 milyon kişi de 56 yaşında ikinci kez emekli olacak. Yatırdıkları katkı payının yüzde 25’i kadar da devlet katkısı alacak. Bu ek gelirle emeklilik dönemlerinde refah düzeyleri yükselecek” dedi.

Ekim 2003’te gönüllü başlayan yapının yanına 2017 yılı itibarıyla eklenen OKS ile daha da güçlendiğini belirten Ayhan Sincek, “BES’te devlet katkısı ile birlikte toplam fon büyüklüğü 86 milyar liraya ulaştı. Emekli olan sayısı da 84 bin kişiyi aştı. BES, başarılı şekilde yoluna devam ediyor.


Ancak genç bir nüfus yapısına sahip ülkemiz için bu rakamlar yeterli değil. Atalarımız su akarken testiyi doldurmayı tavsiye etmiş. Gençlik yıllarını BES’siz geçirmeyin, ne kadar erken tasarrufa başlarsanız o kadar zengin bir birikiminiz ve ona bağlı olarak da daha fazla getiriniz, avantajınız olur. Geleceğinizdeki refah seviyenizi artırmış olursunuz” ifadelerine yer verdi.

BES’in çalışsın çalışmasın herkesin geleceğini güvence altına alan bir sistem olduğunu hatırlatan Sincek, önümüzdeki yıllarda yapılacak düzenlemelerle 18 yaş altına da BES’in sunulabileceğini ve her yaştan insanı kapsayabileceğini belirterek 18 yaş üstündeki çalışmayan gençler için de ebeveynlerin erkenden BES sistemine girebileceğini söyledi. “’Çocuğum senin BES’in var. Geleceğin güvence altında’ demek her ebeveynin hem kendisi için hem de çocukları için hayali olmalı” dedi.

#BES
#Ayhan Sincek
5 yıl önce