|

Bezmialem ile Johns Hopkins stratejik ortak

Bezmialem Vakıf Üniversitesi ile Johns Hopkins Üniversitesi arasında, tıp eğitiminde güncel standartların yakalanması ve kalitenin yükseltilmesine yönelik alanlarda stratejik işbirliği anlaşması imzalandı.

Yeni Şafak
04:00 - 9/01/2015 Cuma
Güncelleme: 21:35 - 8/01/2015 Perşembe
AA
Bezmialem Vakıf Üniversitesi ile Johns Hopkins Üniversitesi arasında, tıp eğitiminde güncel standartların yakalanması ve kalitenin yükseltilmesine yönelik alanlarda stratejik işbirliği anlaşması imzalandı.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, eğitim alanında bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kullandığı müfredatla kendi müfredatlarını ortak hale getirmek için bu anlaşmayı imzaladıklarını belirten Kazancıoğlu, şöyle konuştu:

ARAŞTIRMACI HEKİM İSTİYORUZ

“Tıp fakültemizin misyonu ve vizyonu olarak belirlediğimiz hedeflerden birisi sadece hekim yetiştirmek değil. Aynı zamanda araştırmacı bir hekim yetiştirmektir. Bu anlamda da bize katkıda bulunacak bir müfredat konusunu belirledik. Bu da Bilimsellik Komitesi olarak artık bizim eğitim programımızda yer alacak. ‘Bir araştırma nasıl insanın aklına gelir, bu araştırma yapılırken ne yollardan, hangi aşamalardan geçilir, sağlıklı sonuca nasıl ulaşılır, sonuca ulaşmak yetmiyor, bunu etrafla, bilim camiasıyla nasıl paylaşırız?’ bunu tüm öğrencilerimize bir eğitim formatı içerisinde vermiş olacağız.” 

OTRAK KONTALARIMIZ VAR

Johns Hopkins Üniversitesi Bilimsellik Komitesi’nin akademik yürütücüsü Dr. Mary Catherine Beach de anlaşmayla öğrencilerin araştırma yeteneklerinin geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi. Beach, “Bezmialem Üniversitesi’ni seçmemizdeki amaç, üniversitelerimiz arasında benzerlik olmasıdır. İki üniversite de çok köklü üniversiteler, çok köklü hastaneler ve bu iki hastane de bu alanda vizyon sahibi kadınlar tarafından kuruldu. İkisinin kurucusu da kadın” değerlendirmesinde bulundu.

Müfredat uyumu sağlanacak

Anlaşma ile tıp fakülteleri arasında ortak ve birbirine paralel bir müfredat geliştirilerek, iki kurumda görev alan akademisyenler arasında sürekli bilgi paylaşımı ve iletişim sağlanacak, Türkiye’de ilk defa geliştirilecek ortak müfredat ön plana çıkacak.

Johns Hopkins School of Medicine’da son 4 yıldır uygulanmaya başlanan Bilimsellik Komitesi programı birlikte geliştirilerek, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde de başlatılacak. Öğretim görevlileri karşılıklı dersler verecek, ortak dersler açılacak.
#Johns Hopkins Üniversitesi
#Rümeyza Kazancıoğlu
#Mary Catherine Beach
9 yıl önce