|

Boat Show’a Mega ‘Yat’ırım

Yaklaşık 62 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen Ataköy Marina Mega Yat Limanı ile deniz tutkunlarının merakla beklediği CNR Avrasya Boat Show, eş zamanlı olarak ziyaretçilerine kapılarını açtı. İstanbul'un marka değerini arttıracak bu iki dev organizasyona 50 bin yerli ve yabancı tekne severin katılması hedefleniyor. Fuarda fiyatları 3 bin liradan başlayıp 5 milyon avroya kadar uzanan sıfır ve ikinci el mega yat, bot ve yelkenli sergileniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:39 - 3/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeni yapılan Ataköy Marina, 25 metreden 100 metreye kadar uzunluktaki 232 mega yata aynı anda ev sahipliği yapıyor.
Yeni yapılan Ataköy Marina, 25 metreden 100 metreye kadar uzunluktaki 232 mega yata aynı anda ev sahipliği yapıyor.

Yat ve tekne sektörü, İstanbul'un marka değerini artıracak iki önemli organizasyona ev sahipliği yapıyor. DATİ Yatırım Holding tarafından yaklaşık 62 milyon dolarlık bir yatırımla hizmete hazır hale getirilen Ataköy Marina Mega Yat Limanı ile deniz tutkunlarının merakla beklediği CNR Avrasya Boat Show, bugün eş zamanlı olarak ziyaretçilerine kapılarını açtı. 25 metreden 100 metreye kadar uzunluk ölçülerine sahip 232 mega yat kapasiteli Ataköy Marina’da özel yapım ve seçkin tekneler vitrine çıkarıldı. Liman sayesinde özel tekneler hem kış aylarını burada geçirme imkânına kavuştu hem de her türlü bakım ve onarım işlerini yaptırabilme fırsatını elde etmiş oldu. CNR Avrasya Boat Show’da da fiyatları 3 bin liradan başlayıp, 5 milyon avroya kadar uzanan 100’e yakın mega yat ve yelkenli sergilendi. Yerli, yabancı 10 bin VIP ziyaretçinin beklendiği CNR Avrasya Boat Show'a her yıl olduğu gibi Orta Doğu, Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinden yoğun ilgi var.

PASTADAN BÜYÜK
PAY ALACAĞIZ

Açılıştan önce sorularımızı cevaplandıran Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Süheyl Demirtaş, Türkiye'nin turist sayısı itibarıyla dünyada ilk 10 ülke arasında yer aldığını, ancak yat turizminde potansiyelinin yüzde 10’unu bile değerlendiremediğini söyledi. Demirtaş, "Yeni tesisle ülkemizin pastadan aldığı payı büyüteceğiz" dedi.

50 bin
ziyaretçi hedefi

CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel de bu yıl fuarda yerli ve yabancı 50 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediklerini belirtti. Türkiye’de denizcilik sektörünün 2003 yılından bu yana 10 kat büyüdüğüne işaret eden Cem Şenel, şunları kaydetti: “Deniz severler için cazibe merkezi olan fuarlarımız amatör denizciliğin gelişimine de katkı sunuyor."

FUARIN YILDIZI: AZİMUT 103S

Ataköy Marina’da sergilenen Azimut 103S isimli mega yat, 32 metre uzunluğuyla fuarın en büyüğü olma özelliğini taşıyor. İtalyan yapımı 2009 model bu tekne için biçilen fiyat; 5 milyon avro. Waterjet sistem özelliğine sahip Azimut 103 S’te 4 kabin ve 8 yatak bulunuyor. Tasarım ve konfor bakımından göz dolduran Azimut 103 S’e en çok Türkler ve Arap ülkelerinden gelen alıcılar ilgi gösteriyor.

3 BİN LİRAYA DA TEKNE VAR

Türk deniz severlerin dikkatini çeken bir başka tekne ise 3.50 metre uzunluğundaki Safter. Bu tekne, sadece küçük olması ile değil, 3 bin liralık uygun fiyatıyla da ziyaretçilerin akınına uğruyor. Her yıl sergilenen tekne, fuarda Hırvatistan, Endonezya, Lübnan’dan gelen alıcılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Dünyada en geniş ürün yelpazesinde tekne üreten Safter’in standında 3 bin liradan başlayan 230 bine kadar çıkan fiyat aralığında tekneler sergileniyor.


#​Boat Show
#Mega ‘Yat'
7 yıl önce