|

Brisa’dan yerli üretim atağı

Lastik sektöründe faaliyet gösteren Brisa, 50 milyon TL Ar-Ge yatırımıyla teknolojiyi bu topraklarda yeşertiyor. Türk mühendislerinin geliştirdiği ürünleriyle üretim hedeflerini büyüten şirket, %94 olan yerli üretim oranını yükseltmeyi amaçlıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 20/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:51 - 20/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Brisa CEO’su Cevdet Alemdar
Brisa CEO’su Cevdet Alemdar

Bridgestone, Lassa ve Dayton ana markalarıyla Türkiye lastik sektörünün lideri Brisa, katma değerli ürün geliştirme ve üretme faaliyetlerine ivme kazandırmak üzere İzmit fabrikası içerisinde belgelendirilen Ar-Ge Merkezinde yerli teknoloji üretiyor.

TÜRKİYE’YE HİZMET

Brisa’nın Türk mühendislerinin üretim sektörünün gözbebeği olduğunu belirten Brisa CEO’su Cevdet Alemdar “İki bin 700’ün üzerinde çalışanımız ve bin 400 satış noktasındaki 10 bin çalışandan oluşan bayi ağımızla Türkiye’ye hizmet ediyoruz” dedi.

“30 yıldır yatırımlarımızla teknolojiyi Türkiye topraklarında yeşertiyoruz” diyen Alemdar, şunları kaydetti: “Son 3 yılda ise AR-GE alanında yaklaşık 50 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırıma ek olarak 50 milyon TL yatırımla da ülkemizde başka hiçbir üreticide olmayan özel karışım teknolojisini hayata geçirdik. Akıllı fabrika kriterlerine göre inşa edilen fabrikamızı ülkemize kazandırıyoruz.” Yerli Ar-Ge, yerli üretim ve güçlü ihracat için yatırım yapan Brisa, böylece ülke ekonomisinin gelişiminde önemli bir rol oynuyor. Şirket, 2018 yılında 1 milyar liranın üzerinde ihracat hedefliyor.

#​Bridgestone
#Lassa
6 yıl önce