|

Bu ne yüzsüzlük

Esenyurt’ta imar krizine takılan ve binlerce vatandaşın mağdur edildiği Ukra City konutlarının yapımı yılan hikayesine döndü. Ukra İnşaat’ın 2010 yılında satışlarına başladığı ve 24 ay içerisinde teslim etmesi gereken konutlara vatandaşlar parasını verdikleri halde yıllardır kavuşamadı. Başka bir firmaya devredilerek tamamlanması planlanan evler için Ukra İnşaat’ın ikinci kez uçuk miktarlarda para talebinde bulunması hak sahiplerini çileden çıkardı. Mağdurlar, bu pazar eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:38 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İmar krizzedelerinin mağduriyeti büyüyor
İmar krizzedelerinin mağduriyeti büyüyor

Esenyurt’ta imar krizine takılan ve binlerce vatandaşın mağdur edildiği Ukra City konutlarının yapımı yılan hikayesine döndü. Ukra İnşaat’ın 28 Ekim 2010 tarihinde maketten satışa çıkardığı 2 bin 560 konutluk projenin, 24 ay içerisinde sahiplerine teslim edilmesi planlanıyordu. Ancak imar krizine takılan proje tamamlanamadı. Aralık 2012’de şirketin iflas erteleme istemesi nedeniyle yapımı duran Ukra City projesi için Esenyurt Belediyesi araya girerek, Özyurtlar Holding ile masaya oturdu. Projenin iki yılda devir teslim işlemleri tamamlandı. Özyurtlar 1+1, 2+1, 3+1 daire seçeneklerinin yer aldığı Ukracity projesini, yeni adı Ödül İstanbul olarak 2019 yılı sonunda teslim etmek üzere satışa çıkardı.

300 BİN TL FARK İSTEDİLER

Bu da daha önce dişinden tırnağından artırdıklarıyla ev satın alan Ukra mağdurlarının sorunlarının aşılabileceği anlamına geliyordu. Durum hiç de sanıldığı gibi olmadı. Çünkü Ukra İnşaat, Özyurtlar Holding’e devri gerçekleşen projenin arsa ortağı yapılmıştı. Söz konusu ortaklık, şirketin yıllarca mağdur ettiği kesimleri parası ödenmiş daireler üzerinden uçuk miktarlarda fiyat farkı talep etmesiyle yeniden zor durumda bıraktı. Yeni Şafak’a ulaşan proje mağdurlarının kurduğu UKOM Derneği Başkanı Müyesser Dulundu, Ukra İnşat’ın hak sahiplerinden ödenen kısımlar için 1+1 dairelerde 95 bin TL, dükkanlarda ise 300 bin TL fark talep ettiğini söyledi.

850 KİŞİ İKİNCİ KEZ MAĞDUR OLDU

Ödül İstanbul’un lansmanı yapılırken, ‘çok cüzi miktarlarda fark ödeyerek, dairelerinize kavuşacaksınız’ şeklinde vaatlerde bulunulduğuna değinen Başkan Dulundu, Ukra İnşaat’ın dahil edilmesiyle 850 kişiye ikinci kez mağduriyet yaşatıldığını belirtti. Dulundu, “Bu şirket, kayyumların daha önce satın aldığımız daire ve dükkanlar için fark ödememize karar verdiğini iddia ediyor. Fakat ortada böyle bir belge yok” ifadelerini kullandı.

Pazar günü eylem var

Ukra City Komşuları Derneği (UKOM) Başkanı Müyesser Dulundu, bu Pazar günü Esenyurt'ta bulunan Şelale Plaza'nın önünde eylem yaparak, seslerini duyurmaya çalışacaklarını aktardı. “Artık sabrımız kalmadı” diyen Dulundu, şunları kaydetti: “Bu süreçte birçoğumuz, büyük maddi sıkıntılara girdi, akıl sağlığı tedavisi görenler oldu. Hatta kalp krizi geçirerek aramızdan ayrılanlar var.”

YETKİLİLERE DESTEK ÇAĞRISI

Dulundu, Ukra City Başkanı Atilla Yavuz ve ortakları aleyhine açılan “nitelikli dolandırıcılık” suç duyuruları ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini de kaydetti. Dulundu, sorunların aşılması noktasında yetkililere çağrı yaptı.

#Esenyurt
#İmar
7 yıl önce