|

"Bu yüzden One Minute dedik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Müteahhitler Birliği Töreni'nde konuştu. Erdoğan, ". Biz asla mağdurun üzerinden bir düzen kurmayız. Buna inancımız, tarihimiz izin vermez. Kan bulaşan para bize mutluluk getirmez" derken, ". Davos'ta 'One minute' dediysek bunun için dedik. Mazlumlara sahip çıkmak için bunu yaptık. Evlerinde alçakça katledilen Suriye Türkmeni kardeşlerimiz için tüm dünyaya seslendik" şeklinde konuştu.

13:35 - 16/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:08 - 16/02/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sheraton Otelde, Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni'ne katıldı. Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu.


İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından bazı notlar:


Ülkemize bu gururu yaşatan sizlerin başarısı için var gücümüzle çalıştık. Hamdolsun bu emekler, bu çabalar boşa gitmiyordur. Bu ödül törenine en son 2010'da katılmıştım. O zaman ödül alan firma sayımız 33'tü şimdi 42 oldu. Proje bedelleri 40 milyon doların altındaydı. Şimdi 82 milyon doların üstüne çıktı. Bize farklı ülkelere gitmemizden dolayı serzenişte bulunuyorlar. Ama biz bu ülkelerde anlaşmalar yapıyoruz. Güney Amerika'da müteahhitlik sektöründe müthiş projeler gördük. Biz de müteahhitlerimizin başarılarını anlattık. Bize eşlik eden işadamlarımız da çok faydalı görüşmeler yaptılar. Buradaki temaslar iade-i ziyarette daha ileri seviyeye gelecektir. Bazıları turistik seyahat yaptığımızı sanıyor. Biz ülkemize nasıl fayda sağlayabileceğimizi konuşuyoruz. Biz durmak yok, yola devam diyeceğiz. Türkiye'yi gelişmiş 10 ülkeden biri haline getireceğiz. Ankara'da sadece evrak imzalayan değil, terleyen bir Cumhurbaşkanı olacağım dediğimde karşı çıkıyorlar. Oturarak başarılı olunur mu? İşadamlarına soruyorum. "Oturarak mı dünya ikincisi oldunuz?" Çalışacağız, terleyeceğiz, koşturacağız. Oturdukları yerden muhalefet yapanlar bizi eleştiriyor. Asıl garip karşılanması gereken onların durumu. Hayal, vizyon, çalışma, gayret yok. Gittiğimiz 3 ülke başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Seçim sonrasındaki Meclis bu mesele üstünde çalışmalı. Sistem dinamik olmazsa bir yere varamazsınız. Ön açıcı bir sistem olmalı. Bu benim kişisel görüşüm. 40 yıllık siyasi hayatımdaki deneyimlerimin neticesi. Kitap sayfalarından konuşmuyorum. Teori başarı getirmez. Pratik de olursa başarıyı elde edersiniz. Bu sisteme karşı çıkanlara bakıyorsunuz. Onlar nasıl bir ülke istiyorlar diyorsunuz ama hiçbirşey yok. Bir projeleri, öngörüleri yok. Siz inşaa için varsınız, sizinle çalışmaya devam edeceğiz. Güney Amerika, Güney Asya... Gidilmemiş ülke bırakmayacağız. Gidiyoruz, görüyoruz. Ülkemizin nasıl daha iyi bir yerde olduğunu görüyoruz. Noktayı koyduk anlamında değil "İyi yoldayız" anlamında söylüyorum. Bizden ileri olanlara bakacağız, onlara ulaşmaya çalışacağız. 


Biz gittiğimiz yerlere diplomatik temaslar için gitmiyoruz. Biz oralardakileri dostlarımız olarak görüyoruz. Oralara ulaşalım. Gittiğimiz yerlerde farkımızı ortaya koymalıyız. Biz vicdanların sesi olmalıyız, merhametin temsilcisi olmalıyız. Batı zenginlikte ileriler ama Afrika, Asya, Güney Amerika bambaşka bir manzara. Oralardaki insanların gözyaşı üzerinden Batı'da kurulan bir refah var. Biz asla mağdurun üzerinden bir düzen kurmayız. Buna inancımız, tarihimiz izin vermez. Kan bulaşan para bize mutluluk getirmez. Bu yüzden Mısır, Suriye, Mynmar diyoruz. BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri dünyadaki BM'nin üyeleri bunların iki dudağına bakıyor. Böyle bir düzen olabilir mi? Olamaz. Olmuyor da. Bunun için uluslararası sistemin çarpıklıkları her platformda insanlığı eziyor. Davos'ta 'One minute' dediysek bunun için dedik. Mazlumlara sahip çıkmak için bunu yaptık. Evlerinde alçakça katledilen Suriye Türkmeni kardeşlerimiz için tüm dünyaya seslendik. Yaradılmışların en şereflisi olan insanın her ferdinin canı aynı şekilde azizdir. Paris'te öldürülen 12 kişi için dünyayı ayağa kaldıranların, Suriye'de katledilen 3 bin 500 kişi için susmalarına ses çıkarmayanları görüp, başımızı iki elimiz arasına alıp düşünmemiz gerekir.


Evine gitmek için minibüse binen kızımızı diri diri yakanlar, başka konularda ses çıkarmadılar. Özgecanımız için dans ediyorlar. Biliyorsan Fatiha oku. Ailesine başsağlığı dile. Dans ediyor. Bu bizim kültürümüzde nedir? Adeta o ölümden zevk alıyor. Acı karşısında dans etmek nedir? Ateş düştüğü yeri yakar. Özgecan kızımıza Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu canice yapılan katlin failleri yakalandılar. İnşallah en ağır cezaları almaları için davanın takipçisiyim.


Kadına şiddet konusu kanayan yaramızdır. Töre denilerek kadının şahsiyeti yok edildi. Kadını zayıf görerek, korunmasız görerek, ona şiddet uygulayan kimse alçaktır, zavallıdır. 


Büyüyeceğiz, güçleneceğiz. Merhameti olmayan bir ülke bizim asla tercih edeceğimiz bir yol değildir. Tüm işadamlarımızın çalışmalarını ahilik ilkelerine yönelik olarak yürüteceklerini düşünüyorum. Bu düşüncelerle ödül kazanan şirketlerimizi tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıllarda bu listede 42'nin üstünde şirketlerimizi görmeyi temenni ediyorum.

#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Müteahhitler Birliği Töreni
#Erdoğan
9 yıl önce