|

Bulgaristan'da 140 bin Türk yatırımcı var

Yabancı yatırımcıyı çekemeyen hükümetin, yerli yatırımcıyı da kaçırması sonucu girişimlerini Bulgaristan'a kaydıran yatırımcı sayısı 140 bine ulaştı.

Yeni Şafak
01:00 - 8/02/2002 Cuma
Güncelleme: 15:27 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Türkiye'deki son 3 yılda hükümetin reel sektör yerine rantiyeyi desteklemesi üzerine Balkan ülkelerine yatırımlarını aktaran işadamı sayısı hızla artıyor. Yatırım kolaylığı nedeniyle sadece Bulgaristan'a giden Türk yatırımcı sayısı 140 bine ulaştı. Yabancı yatırımcılara sağladığı imkanlarla ekonomisini geliştiren Bulgaristan'da yabancı yatırım miktarı 4 milyar dolara ulaşarak Türkiye'deki 1 milyar dolara ulaşmayan yabancı yatırım miktarını 4'e katladı. Bulgaristan'la aramızdaki dış ticaret açığı da Bulgaristan lehine döndü.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Türk-Bulgar İş Konseyi'nin yıllık ortak toplantısı, İstanbul'da başladı. Başbakanlık AB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Güven, 2000 yılı itibariyle Bulgaristan'da doğrudan Türk yatırımlarının 125 milyon dolar, Türk ortaklı yatırımlarının ise 230 milyon dolara ulaştığını bildirdi.

Bulgar yetkiliden teşekkür
Bulgaristan'ın Yabancı Yatırımlar Ajansı Başkanı Nikolay Marinov ise Bulgaristan'ın Türkiye için cazip bir ülke olduğunu ve Bulgaristan'a en büyük yatırımı yapan ülkeler arasında Almanya ve Yunanistan ile birlikte Türkiye'nin de yer aldığını belirtti. Bulgaristan'daki Türk yatırımcı sayısının 140 bin olduğunu bildiren Marinov, "Türk işadamları Bulgaristan'da her zaman iyi niyetle karşılanır. Bulgaristan'a sizi bekliyoruz" dedi. Türk-Bulgar İş Konseyi'nin Eş Başkanı Faruk Erkoç da 2 ülke arasındaki ticaret hacmini 1 milyar dolar düzeyine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce