|

Burgu kuleleri göklere Sama Dubai taşıyacak

İstanbul Levent'te burgu kuleler inşa etmeyi planlayan Dubai Holding, Sama Dubai adlı gayrimenkul şirketi kurarak yatırımlarını bu şirkete devretti

Yeni Şafak
00:00 - 11/04/2006 Salı
Güncelleme: 12:38 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

İstanbul'da inşa edilmesi planlanan burgulu Dubai Kuleleri ile adını duyuran Dubai Holding, Sama Dubai adında yeni bir gayrimenkul yatırım şirketi kurarak bu alandaki tüm farklı kuruluşlarını bir araya getirdi. Türkiye'de ismini geçen yıl Büyükşehir Belediyesi ile birlikte lanse ettiği "5 milyar dolar değerindeki gayrimenkul yatırımları" ile duyuran Dubai Holding'in bünyesinde bir araya getirilen kuruluşların başında da Türkiye'deki yatırımları yapacak olan Dubai International Properties'in (DIP) geldiği kaydedildi.

VERİMLİLİK ARTACAK

DIP'in, dün itibarıyla tamamen Sama Dubai'nin kontrolüne geçtiği ifade edilen açıklamada, bünyesine ilk olarak DIP'i katan Sama Dubai'nin faaliyet alanının uluslararası gayrimenkul yatırımı olacağı duyuruldu. Açıklamada, ismini Arapça'da 'göklere ulaşmak' anlamına gelen 'Sama'dan alan Sama Dubai'nin, yerel, bölgesel ve global gayrimenkul yatırımlarını ya doğrudan ya da dolaylı olarak yöneteceği, ortaklık anlaşmalarıyla hem operasyonel ve finansal verimliliğini artıracağı hem de maksimum geri dönüşü sağlayacağı kaydedildi.

Dubai Holding İcra Kurulu Başkanı Muhammed El Gergawi, Sama Dubai'nin kurulmasıyla birlikte Dubai Holding olarak gayrimenkul alanında bugüne kadar oluşturdukları uzmanlıklarını ve tecrübelerini bir araya getirecekleri ve bu birikimi dünyanın değişik yerlerindeki yatırım imkanlarına aktaracaklarını ifade etti. n İSTANBUL

Portföyümüzün en önemli parçası İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla başlatılan "5 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımlarının" yönetiminin de kendilerine geçtiğini belirten Sama Dubai CEO'su Farhan Faraidooni, oluşturdukları sürecin hiçbir kesintiye uğramayacağını, İstanbul'u uluslararası portföyün en önemli parçası olarak gördüklerini ifade etti. Faraidooni, "Ortağımız İstanbul Belediyesi ile birlikte projedeki son gelişmeleri önümüzdeki haftalarda Türk kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce