|

Bütçenizi denk tutun

2000 yılı bütçesini 14.3 katrilyon liralık açıkla bağlayan hükümet, hazırlattığı 'Para İdaresi' adlı broşürde, vatandaşa bütçelerini denk tutmalarını tavsiye ediyor.

Yeni Şafak
00:00 - 22/07/2000 Saturday
Güncelleme: 10:48 - 15/06/2017 Thursday
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv


S P O T

2000 yılı bütçesini 14.3 katrilyon liralık açıkla bağlayan hükümet, vatandaşlara denk bütçe yapmanın yollarını öğretiyor. Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü tarafından, tüketiciler için hazırlanan bir broşürde, parayı kazanmak kadar harcamanın da önemli olduğu vurgulanarak, vatandaşlara bütçelerini denk tutmaları tavsiye ediliyor.

Olmayan paranın idaresi...

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü tarafından tüketciler için hazırlanan, "Para İdaresi" adlı broşürde, sefalet ücretleri ile ay sonunu getirimeyen ailelere, bütçelerini denkleştirmenin yolları öğretiliyor. Paranın iyi idaresinin her ailenin en büyük sorumluluklarından biri olduğu vurgulanan broşürde, kazanılan paranın belirli bir plana göre harcanması halinde daha fazla ihtiyacın karşılanabileceği belirtiliyor. Broşürde, bunun içinde ailelerin denk bütçe hazırlamaları gerektiğinin altı çiziliyor.

5 adımda denk bütçe

1. Gelecek ayki toplam gelirini belirle.

2. Kira, taksit gibi sabit harcamaları hesapla.

3. Yiyecek, giyecek, tamir masrafları, ulaşım, harçlıklar ve eğlence giderleri gibi değişken harcamaları topla

4. Tasarruf edilecek giderler ile acil harcamaları tesbit et. Aile bireylerinden, gerekli özverinin gösterilmesini iste.

5. Harcamalar ile gelirleri karşılaştır. Eğer harcamalar gelirlerden daha fazla ise, aile bireylerini tekrar biraraya getir. İhtiyaçları tekrar gözden geçirerek azalt. --------------------------------------------------------------------- Geri OKU
#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 years ago