|

Butik banka sırada

Türkiye’de önümüzdeki dönemde yabancı yatırımcının istikrarı için Varlık Fonu bünyesinde butik yatırım bankacılığı geliştirmeye hazırlanıyor. Albayrak Grubu’nun medya sponsorluğunu üstlendiği 8. İstanbul Finans Zirvesinde konuşan Şimşek, kalkınma bankasının da yenileceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:37 - 28/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Küresel sisteme entegrasyonda yeni model: Butik banka
Küresel sisteme entegrasyonda yeni model: Butik banka

Türkiye, yabancı yatırımcı ilgisinin devamı için Varlık Fonu bünyesinde butik yatırım bankacılığı kurmaya hazırlanıyor. Geleceğin bankacılığı olarak tanımlanan ve stratejik hedeflere yönelik özel uzmanlaşma gerektiren model hakkında bilgi veren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Türkiye’de önümüzdeki dönemde Varlık Fonu bünyesinde butik yatırım bankacılığı geliştirilebilir “ dedi.

KALKINMA BANKACILIĞI YASASI YENİDEN

Albayrak Grubu’nun medya sponsorluğunu üstlendiği “Finansal Teknolojiler ve Risk Yönetimi” ana temasıyla düzenlenen 8. İstanbul Finans Zirvesi'nin (IFS 2017) açılışında konuşan Şimşek, kalkınma bankasının yasasını değiştirdiklerini belirterek, “Kalkınma bankasının da daha ticari esaslara göre faaliyet göstermesine yönelik olarak bir çalışmayı bitirdik. Modern bir kalkınma bankası gibi faaliyet göstermesinin önünü açacağız” bilgisini paylaştı. Şimşek, fintech’e olan yatırımların henüz sınırlı olduğunu belirterek, ülkemizin sektörde yol alması gerektiğini vurguladı. Şimşek, “Geçen sene için 30 milyon dolar civarı bir rakamdan bahsediyoruz. Dünyada fintech şirketlerine fon akışı 2015 yılında neredeyse 47 milyar doları aştığı bir zirveyi buldu. Geçen sene bir miktar düştü ama aslında gelecekte bu alanlara yatırımcılar kaynak aktarmaya devam edecek. Türkiye’nin bu alanda en az 15-20 kat artması gerekiyor” diye konuştu.Şimşek, getirilen reform ve teşviklerden bahsederek, yakında TBMM’ye gelecek bir tasarı olduğunu, kitle fonlamasını hayata geçireceklerini vurguladı.

REFORMLARA DEVAM

Artık fonlara doğrudan kaynak vererek onların Türkiye’de gelecek vadeden teknoloji firmalarına bu kaynağı aktarmalarına imkan vereceklerini dile getiren Şimşek, küresel ekonomiye entegre olmayı sürdüreceklerinin altını çizdi. Şimşek, “Komşularımız ile dünya ile yapıcı, güçlü ilişkiler kurmaya devam edeceğiz" mesajını verdi. Şimşek reformları hızlandırırken bir taraftan da hiçbir alanda belirsizliğe yer vermeyeceklerini vurguladı.


ZİRVEYE YOĞUN İLGİ

Dün başlayan ve yatırımcılar dahil olmak üzere finans çevrelerinin yoğun ilgi gösterdiği IFS 2017 gün boyu süren oturumlarla devam etti. Bankacılar oturumunda konuşan, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ise dünya genelinde her geçen gün toplumsal entegrasyonu daha da artan mobil cihaz kullanımının finansal teknoloji alanında birçok yeniliği beraberinde getirdiğini belirterek, sürekli gelişen teknolojinin bankaları da etkilediğini ifade etti. Dijital bankacılık kavramının bankacılık sektörünü baştan aşağı dizayn ettiğini vurgulayan Arslan, “Birçok banka finansal teknoloji çözümleri sunan şirketlerle iş birliği yapıyor. Önümüzdeki süreçte fintech alanında yatırımlar daha da artacak” yorumunu yaptı.

  • KGF mekanizması inanılmazı başardı
  • DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminin olumsuzluklarının inanılmaz bir çeviklikle atlattığını belirterek, “Kredi Garanti Fonu (KGF) ve diğer tedbirlerle çok iyi bir ön alındı” dedi. Ateş, şunları kaydetti: “500 bin KOBİ’ye bütçeden 5 kuruş para harcamadan hayata geçirilen KGF mekanizması önemliydi. Bir bankacı olarak KGF’nin başarısını takdir ediyorum ve alkışlıyorum.”
Dünya devleriyle boy ölçüşüyoruz

Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan da, bankacılık sektörünün altyapı itibarıyla dünyanın en iyi bankalarıyla boy ölçüşecek seviyede olduğunu söyledi. Özcan, “Geleceğin bankaları, bankacılık lisansı olan teknoloji şirketleri olacaktır” dedi. Bankacılar oturumunda Garanti BBVA Başekonomisti Alvaro Ortiz ve Pasha Bank Yönetim Kurulu Başkanı Taleh Kazimov da konuşma yaptı.

#Banka
#Ekonomi
#Entegrasyon
7 yıl önce