|

Büyük marketler Torkam’da yarışacak

TOKİ güvencesiyle hayata geçirilen Torkam E5 Açık Çarşı’daki ilk etap 124 ticari ünite satışa çıkarıyor. 21 Nisan’da açık artırımla yapılacak satışları değerlendiren Torkam Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, ihaleye talebin yoğun olacağını söyledi. Dereli, “Bölgenin en büyük market alanı için şimdiden 5 market grubunun talebi var” dedi.

Mine Açar
04:00 - 9/04/2019 Salı
Güncelleme: 01:10 - 9/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Torkam E5 Açık Çarşı Projesi
Torkam E5 Açık Çarşı Projesi

Torkam İnşaat tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) güvencesiyle hayata geçirilen Torkam E5 Açık Çarşı Projesi'ndeki 310 ticari ünitenin 124’ü için 21 Nisan'da açık artırma yapılacak. Açık artırmayla satışa çıkarılacak dükkanlarla ile ilgili detayların paylaşıldığı toplantıda konuşan Torkam Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, dükkanların büyüklüklerinin 38 metrekare ile bin 153 metrekare arasında değişiklik gösterdiğini söyledi. Bölgenin en büyük marketinin de burada yer alacağını belirten Dereli, “Ticari ünitelerde fiyatlar 770 bin liradan başlayacak. Açık artırmada bölgenin en büyük market alanı da bulunacak. Buranın fiyatı 19 milyon 500 bin lira. Şimdiden Türkiye’de hizmet veren 5 büyük market grubundan talep geldi” bilgisini verdi.

VADE FARKSIZ 60 AY TAKSİT

Dereli, projenin sunduğu lokasyon avantajına değinirken, hem toplu taşıma ile hem de kara yoluyla ulaşımın çok rahat olduğunu, halihazırdaki metrobüsün yanı sıra metro hattının da geleceğini aktardı. Dereli, “Günlük 700 bin kişiye ulaşan insan sirkülasyonu olması ticari üniteler için yüksek kazanç potansiyeli oluşturuyor. Biz açık artırmayla ticari ünite satın alan kişilere ödeme kolaylıkları da sunuyoruz. Yüzde 25, yüzde 35 ve yüzde 45 peşin seçeneklerine 36, 48 ve 60 aya varan vade farksız ödeme planı oluşturuyoruz” dedi.

TİCARİ ÜNİTE İÇİNDE KONUT

Az katlı mimariye göre 127 bin metrekarelik inşaat alanı üzerinde tasarlanan projede bloklar 3 katlı olurken 7 kat ta yer altında bulunuyor. Projede ticari alanların yanı sıra büyüklükleri 54 metrekareden başlayan 1+1, 2+1 ve 3+1 kat planlarında 234 rezidans daire ile 117 ofis inşa edilecek. Bugüne kadar yüzde 40’ı satılan konutların metrekare satış fiyatları 8 bin liradan başlıyor. Birleştirilebilme özelliğine sahip ofislerin büyüklükleri ise 78 metrekare ile 178 metrekare arasında değişiyor.

  • TÜM ETAPLARIN TESLİMİ 2020’DE
  • TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik projenin Ekim 2020’de teslim edilmesini planladıklarını belirterek, Torkam E5’te sürecin 10 yıla yakın sürdüğünü söyledi. Özçelik, “Halihazırda projenin temeli atıldı. İnşaat çalışmaları TOKİ kontrolünde sürüyor. İlk etapta Yenikapı-Beylikdüzü metro hattı buradan geçiyor. Ulaşım ağlarının en önemli yerinde bulunuyor. Kaliteli ve iyi bir proje” diye konuştu. TOKİ tarafından martta başvuruları kabul edilmeye başlanan 50 bin konuta ilişkin bir soru üzerine de Özçelik, “50 bin konuta müracaat devam ediyor. 600 bine yakın başvuru var. Kuralar mayısta çekilecek, herkes dairesini alacak. Her ilde ayrı kura planlıyoruz. 40’a yakın ilimizde konut projeleri yapıldı” ifadelerini kullandı. Özçelik, kampanya kapsamında en çok başvurunun 2+1 sosyal konutlara geldiğini bildirdi.
  • DEVAM EDEN 3 PROJESİ VAR
  • Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli; yurt içinde yapımına devam ettikleri 3 projeleri olduğunu, bunların birinin TOKİ ile birlikte yaptıkları Torkam E5 projesi olduğunu, ikincisinin Emlak Konut GYO ile yine bu projede olduğu gibi hasılat paylaşımı usulü ile yapımı devam eden Temaşehir Konya projesi ve üçüncüsünün de Kadıköy Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm projelerinin olduğunu söyledi. Dereli, yurt dışında ise Cezayir’de 6 bin konut ve bir otel inşaatlarının devam ettiğini açıkladı.

#TOKİ
#Torkam
#Mahmut Dereli
5 yıl önce