|

Cavallo: Borcumuz borç

Kemal Derviş gibi Arjantin ekonomisini kurtarmak üzere yılbaşında işbaşına çağrılan Cavallo, ülkesinin ne devalüasyon ne de moratoryumu düşündüğünü söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 9/08/2001 Perşembe
Güncelleme: 14:20 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Arjantin Ekonomi Bakanı Domingo Cavallo ülkesinin ne para birimi Peso'yu devalüe edeceğini ne de borçlarını ödeyememe durumuna düşeceğini söyleyerek vergi borçlarının tahvillerle ödenebileceğini belirtti. Arjantin'de iş dünyası liderlerine yönelik bir konuşma yapan Cavallo, "Arjantin devalüasyon yapmayacak, borçlarını ödeyememe durumuna düşmeyecek, yükümlülüklerini yerine getirmemekten kaçınacak, çünkü hakkımız olan güveni tahrip etmekten kaçınıyoruz" diye konuştu.

Arjantin geçtiğimiz günlerde dış ve iç borçlarında yeniden yapılanma ve milyarlarca dolarlık borç ödemelerini daha uzak bir tarihe erteleyerek güçsüz ekonomiyi canlandırmak için bir marj kazanmak amacıyla görüşmelerde bulunmuş ve bütçe açığını azaltmayı vaat etmişti.

Brezilya da kemer sıkıyor

Brezilya Maliye Bakanı Pero Malan, önceki gece yaptığı açıklamada, IMF ile yapılan 15 milyar dolarlık yeni kredi anlaşması gereği kamu harcamalarının kısılacağını ve daha sıkı bütçe hedefleri belirleneceğini söyledi. Malan, anlaşma doğrultusunda faiz dışı bütçe fazlasının gayri safi milli hasılaya oranının bu yıl için yüzde 3.35'e, gelecek yıl yüzde 3.5'e çıkarılmasının hedeflendiğini belirtirken, spesifik bütçe hedefleri ve kamu harcamalardan kısmanın hangi kalemlerden yapılacağı hakkında bilgi vermedi. Yeni kabul edilen önlemlerin uygulamaya konulmasıyla Brezilya bu yıl içinde kamu harcamalarında üçüncü kez kısıntıya gitmiş olacak. IMF'nin Brezilya'ya vereceği 15 milyarlık yeni kredi paketinin IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun 14 Eylül'deki toplantısında görüşülerek onaylanması bekleniyor. Onay çıktığı takdirde, Brezilya'ya ilk aşamada 4.6 milyar dolar kullandırılacak.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce