|

Cavit Çağlar'ın Yeşim Tekstil'ine 'Sosyal Sorumluluk Sertifikası'

İşadamı Cavit Çağlar'a ait Yeşim Tekstil, sosyal uygunluk konusunda dünyanın en prestijli belgelerden biri olan SA 8000 sertifikasını almaya hak kazandı.

Yeni Şafak
00:00 - 24/05/2005 Salı
Güncelleme: 15:14 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Cavit Çağlar'ın Yeşim Tekstil'ine

'Sosyal Sorumluluk Sertifikası'
---------------------- manset ---------------------

  • EKONOMİ SERVİSİ / İSTANBUL


    İşadamı Cavit Çağlar ve dayısı Şükrü Şankaya'nın 22 yıl önce Bursa'da kurduğu Yeşim Tekstil, "Sosyal Sorumluluk Sertifikası" aldı. Sosyal uygunluk konusunda dünyanın en prestijli belgelerden biri olan SA 8000 sertifikasını almaya hak kazanan Yeşim Tekstil, Türkiye'de bu belgeyi alan ilk hazırgiyim firması oldu.

    Çalışan hakları, işçi sağlığı-güvenliği ve çevre konusundaki standartları içeren sertifikanın İstanbul'daki sunum törenine, Yeşim Tekstil Genel Müdürü Şenol Şankaya, yurtdışı seyahati gerekçesiyle katılmazken, sertifikanın alımıyla ilgili açıklamaları Yeşim Tekstil Sosyal Uygunluk Müdürü Yasemin Başar yaptı.

    İşçimiz en az 725 YTL alıyor

    4 bin çalışanıyla yılda 300 milyon dolar ihracat yapan Yeşim Tekstil'in sosyal sorumluluk kriterlerine her zaman önem verdiğini anlatan Yasemin Başar, SA 8000 sertifikasının zorlayıcı standartlarının da üzerinde sosyal sorumluluk taşıdıklarını belirtti. "Asgari ücreti değil, yaşam standartı ücretini esas alıyoruz. İşçilerimize bugünkü değerlerle en az 725 milyon lira ödüyoruz" diyen Başar, yurtiçi ve yurtdışındaki 60'dan fazla fason üreticilerinde de sertifikanın standartlarını yakaladıklarını vurguladı. Nike, GAP, Marks and Spencer gibi dünyanın ünlü markalarına üretim yaptıklarını da söyleyen Başar, mevcut çalışma standartlarıyla Avrupa Birliği'ne hazır olduklarını anlattı.

    SA 8000'i kriterlerini belgelendiren İntertek'in Belgelendirme Müdürü Neli Adoni ise, bu belgeyi almak isteyen şirketleri çok ağır bir denetimden geçirdiklerini belirtti.

    Türkiye'de SA 8000 Sosyal Sorumluluk Sertifikasına sahip diğer firmalar ise şöyle: Dimon Turk Tütün, Socotab Yaprak Tütün, Spierer Tütün, Divanpan Entegre Agaç Panel Sanayi, Marshall Boya, Beko Elektronik, Pharmavision İlaç, Natas Çivi Sanayi, Topkapı İplik Sanayi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce