|

Çeyrek asırlık birikimle 'İş Burada'

MÜSİAD EXPO, bu yıl ‘İş Burada’ sloganıyla CNR EXPO Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. 12 Kasım'a kadar sürecek olan fuarın 200 bin ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. Bu dev etkinlik kapsamında Yeni Şafak 96 sayfalık bir ek çıkardı.

Yeni Şafak
15:48 - 9/11/2016 بدھ
Güncelleme: 16:00 - 9/11/2016 بدھ
Yeni Şafak
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 16. MÜSİAD EXPO'nun açılışının ardından fuar alanını gezdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 16. MÜSİAD EXPO'nun açılışının ardından fuar alanını gezdi.

Türkiye ekonomisine katkısı, global ve yerel iş dünyası açısından önemiyle dikkat çeken Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) EXPO, bu yıl 'İş Burada' sloganıyla CNR EXPO Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. 46 bin işletmeyi temsil eden 12 bini aşkın MÜSİAD üyesi, yüzlerce yabancı iş adamıyla buluşuyor. Bugün başlayan fuara birçok ülkeden alım heyeti de geldi. Fuarla eş zamanlı olarak 3. High Tech Port ve 20. Uluslararası İş Forumu da (IBF) yapılıyor.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı fuar 12 Kasım'a kadar devam edecek. Fuarın 100'ü aşkın ülkeden 200 bin ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.



İş dünyasına mesaj


Fuarda iş adamlarına Türkiye'nin yaptığı ve yapacağı yatırımlardan bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin gerçeklerini ne terör olayları ne de çevresindeki krizler yansıtıyor. Gerçek Türkiye'yi yatırımlara ve projelere bakarak görebilirsiniz" dedi.



Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:



  • “Mesajım şu: Bu ülkenin, kendisine güvenen, yatırım yapan hiçbir kurumu mahrum etmeyeceğinden emin olun."
Başarı her yıl katlanıyor


Öte yandan 15. MÜSİAD Fuarı & 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) 26–30 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar merkezinde, T.C. Cumhurbaşkanı Sn.Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açılışla birlikte 27.000 m2 net stant alanı ile toplam 100.000 m2'lik kapalı alanda yapıldı. 746 yerli ve yabancı firmanın katılım gösterdiği fuara 123 ülkeden toplam 7 bin 250 yabancı iş adamı katıldı.



MÜSİAD her yıl başarısını katlayarak ilerlerken, yeni projeler geliştiriyor ve hayata geçiriyor. Bu projelerden biri olarak fuar etkinliğini ilk defa yurtdışına da açan MÜSİAD, 06-08 Ekim 2015 tarihleri arasında T. C. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Sn. Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani'nin himayelerinde High Tech Port by MÜSİAD Qatar ve 19. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi, Katar'ın başkenti Doha'da, Katar ve Körfez ülkelerinden gelen 2 binden fazla misafir iş adamının katılımıyla küresel bir buluşma olarak büyük ilgi ve başarıyla gerçekleştirildi.



Ülkemizin son 10 yılda milli savunma sanayii ve kendi teknolojisini üretebilme alanlarında gerçekleştirdiği atılım vesilesiyle ürettiği ürün ve projeler bu fuarda sergilendi.



  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Ekim 2015'te Doha'da gerçekleştirilen kongrede “Stratejik önemi olan savunma sanayini ikili iş birliğimizin kilit taşı olarak gördüğümüzü belirtmek istiyorum. Bu çerçevede Savunma Sanayii Müsteşarlığımız ile MÜSİAD'ın iş birliğinde düzenlenen ve ülkemizdeki ileri teknoloji üreten firmaları bir araya getiren fuarın bu amaca katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuşmuştu.

Bu çalışmaların devamı olarak MÜSİAD, fuar alanındaki istikrarlı büyümesini MÜSİAD Expo olarak yeni kurumsal kimliğiyle dünyaya lanse etmiş oldu.






#MÜSİAD EXPO
#Recep Tayyip Erdoğan
8 سال واپس