|

Chhibber: Bütçe yoksullara karşı

2003 Bütçesi'nin çiftçilere gelir desteğini kestiğini ve büyümeyi engellediğini belirten Ajay Chhibber, bu durumda Dünya Bankası'nın kredi vermeyeceğini söyledi.

Yeni Şafak
01:00 - 11/03/2003 الثلاثاء
Güncelleme: 13:38 - 20/06/2017 الثلاثاء
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ajay Chhibber, 58. Hükümet'in TBMM'ye sunduğu 2003 Konsolide Bütçesi'nin, Dünya Bankası'nın destekleyebileceği bir bütçe olmadığını açıkladı. Ajay Chhibber, sosyal programı olan AKP'nin böyle bir bütçe yapması için "şaşırtıcı" yorumunda bulundu.

Chhibber, bütçenin çiftçilere doğrudan gelir desteğini kestiğini ve büyümeyi engellediğini söyledi. Reuters'e açıklama yapan Chhibber, sosyal programı olan AKP'nin böyle bir bütçe hazırlamasını şaşırtıcı bulduğunu belirterek düzeltilmesi gerektiğini hükümete ilettiklerini açıkladı.

Kredi tehlikeye girebilir

Chhibber, bütçe düzeltilmedikçe Dünya Bankası'nın desteklemesinin güç olduğunu ve düzeltilmediği takdirde 31 Mart'ta yapılacak olan 1 milyar 375 milyon dolarlık yardımların tehlikeye gireceğini belirtti. Ajay Chhibber, İhale Yasası konusunda da yasanın şu anda işlediğini ve hükümetin de yasayı değiştirmeyeceğini kendilerine belirttiğini söyledi.

Şener: Görüşme devam ediyor
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ise, Chhibber'ın sözlerine açık bir karşılık vermedi, sadece TBMM'ye sunulan bütçeyle ilgili görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Şener, dün yapılan toplantının 58. Hükümet'in muhtemelen son toplantısı olduğunu belirtmiş ve yeni kurulacak hükümetin geçen dönem yapılan kanunlarda ve 2003 Konsolide Bütçesi'nde değişiklik yapılmayacağını belirtmişti. Ekonomi uzmanları, Chhibber'ın bu dönemde bir açıklama yapmasının anlamlı olduğunu, uzlaşmacı bir insan olan Chhibber'ın bu sert açıklamasının önümüzdeki hafta kurulması beklenen yeni hükümete yönelik bir açıklama olabileceği yorumunu yaptılar.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
٪d سنوات قبل