|

Çin’in en büyüğü İstanbul’a uçacak

Çin ve Türkiye ülke arasında sürdürülen temaslar meyvelerini vermeye başladı. Çin’in en büyük havayolu şirketi China Southern Türkiye’ye uçmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2018 Cuma
Güncelleme: 00:56 - 15/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
China Southern Türkiye’ye uçmaya hazırlanıyor.
China Southern Türkiye’ye uçmaya hazırlanıyor.

Çin'in en büyük havayolu şirketi China Southern ve Hainan Airlines, Çin-Türkiye arasında yeniden seferlere başlamaya hazırlanıyor. Türiye Otelciler Birliği (TÜROB) girişimiyle İstanbul Valiliği, Türk Hava Yolları (THY), TÜROB ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nden (TTYD) üst düzey yetkililerin katılımıyla oluşturulan heyetin gerçekleştirdiği Çin temasları olumlu sonuçlarını vermeye başladı. Birlikten yoplaın açıklamaya göre; hedeflenen 1 milyon Çinli turist sayısına ulaşılmasının önündeki en büyük engel olan Çin'den Türkiye’ye yönelik uçuş sayılarının artırılması için görüşmeler yapılırken, China Southern ve Hainan Airlines şirketleri Çin-Türkiye arasında sefer başlatacaklarını açıkladılar.


OLUMLU BİR HAVA OLUŞTU

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜROB Başkanı Timur Bayındır, "Çin'in en büyük havayolu şirketi olan China Southern ve Hainan Airlines ile Çin-Türkiye arasında seferlerin başlaması için olumlu yaklaşım oluştu" dedi. Bayındır, en geç 2 ay içerisinde bir ziyaret daha gerçekleştirilerek çalışmaların hızlandırılacağını kaydetti.

#Çin
#China Southern
#Türkiye
6 yıl önce