|

Çinli iş adamları yatırıma geldi

Blue Carbon şirketinin sahibi Zhao Zhifeng, 20 milyon doları Türkiye piyasasına açılmak için kullanacağını açıkladı. İki ülke ilişkilerini daha ileri bir boyuta taşımak için Çin Ticaret ve Endüstri Merkezi kurmayı planladıklarını belirten KloudPeak CEO’su Adham Baodunnov da “Bu hedef gerçekleşirse Türkiye’ye 2 milyar doların üzerinde yatırım gelecek, 100 bin kişilik de iş istihdamı sağlanacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 23:28 - 25/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Çin Avrupa Uluslararası işletme okulu (CEIBS), 23 kişilik iş adamı heyeti ile Türkiye'ye ziyarette bulundu. KloudPeak CEO'su Adham Baodunnov öncülüğünde gerçekleşen ziyarette, Türkiye ve Çin arasında işbirliği için köprü vazifesi görecek yeni yatırım kararları alındı. Asya'nın en büyük güneş enerji panelleri üreticilerinden biri olan Blue Carbon şirketinin sahibi Zhao Zhifeng, 20 milyon doları Türkiye piyasasına açılmak için kullanacağını açıkladı. Zhifeng, “Uygun bir iş ortağı bulabilirsem Türkiye'de enerji panelleri fabrikası da kurmak isterim” dedi.



İLİŞKİLERE TİCARET MERKEZİ KÖPRÜSÜ


Türkiye'de hizmet veren ve yaklaşık 8 milyon kullanıcısı olan Gündem uygulamasının sahibi KloudPeak CEO'su Adham Baodunnov da iki ülke ilişkilerini daha ileri bir boyuta taşımak için Çin Ticaret ve Endüstri Merkezi kurmayı planladıklarını aktardı. Baodunnov, hayata geçirmek istedikleri merkezde teknoloji, finans gibi pek çok alandan yatırımcıyı barındırarak Türkiye ekonomisine yeni bir hareket kazandırma hedefinde olacaklarını kaydetti.



2 MİLYAR DOLAR YATIRIM YOLDA


Baodunnov, “Eğer bu hedef gerçekleşirse binin üzerinde Çinli yatırımcı Türkiye pazarına girecek ve bu sayede Türkiye'ye 2 milyar doların üzerinde yatırım gelecek. Ayrıca 100 bin kişilik de iş istihdamı sağlanacak” diye konuştu. Uygur Türkü olan Baodunnov, Çinlilere Türkiye'yi anlatmayı kendisine görev edindiğini ifade ederek, “Bu yüzden Çin'de kendi alanlarında önde gelen 22 iş adamını Türkiye'ye getirdik” dedi. İş adamı heyeti ise Türkiye'nin düşündüklerinin aksine, her yönüyle çok gelişmiş ve modern bir ülke olduğunu belirterek, dışarda yaratılan olumsuz algının tamamen bir aldatmaca olduğunu dile getirdi.





#Zhao Zhifeng
#Çin
#Türkiye ekonomisi
7 yıl önce