|

Darbe testini geçtik

FETÖ ihanetini milli direnişle durduran Türkiye, bugün daha hızlı büyüyor. Borsa İstanbul 1 yılda yüzde 27 yükseldi. 15 Temmuz sonrası algı operasyonlarına rağmen yatırım, üretim, istihdam ve ihracatını arttırarak sürdüren iş dünyası ile bakanlar kararlılık mesajı verdi. Sanayi Bakanı Faruk Özlü, “15 Temmuz’da Türkiye ekonomisi de demokrasi gibi test edildi ve bundan da başarı ile çıktı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:13 - 15/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Darbe testini geçtik
Darbe testini geçtik

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından ilan edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne ilişkin ekonomiye ilişkin bakanlar ve iş dünyası temsilcileri açıklamalar yaptı. Açıklamalarda öne çıkan ortak görüş Türkiye’nin bir yıl içinde dünyaya örnek olacak bir dirençle yeniden güçlü büyüme evresine girme başarısı oldu. Bunun yanında 15 Temmuz'un birinci yıl dönümünde borsa da ekonomideki başarıyı perçinledi. Geçen yıl söz konusu günde 82.825 puan olan BIST-100 endeksi, aradan geçen bir yılda yüzde 26,9 değer kazanarak dün haftanın son iş gününde 105.176 puanla yeni bir rekora daha imza attı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü açıklamasında, “15 Temmuz’da Türkiye ekonomisi de demokrasi gibi test edildi ve bundan da başarı ile çıktı” ifadelerini kullandı.

DEV PROJELER PEŞ PEŞE

15 Temmuz sonrası ekonomide alınan tedbirleri değerlendiren Maliye Bakanı Naci Ağbal da, “Darbe girişimi sonrası ekonomi kurumlarımızın aldığı tedbirler ve ekonomimizin sağlam temelleri sayesinde piyasalarda hızlı bir şekilde istikrar sağlandı ve 2016’nın son çeyreğinden itibaren Türkiye yeniden pozitif büyüme patikasına girdi” dedi. 15 Temmuz gecesi 2 şehit veren TÜRKSAT’ta açılan Şehitler Anıtı programına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise ulaştırma, denizcilik ve haberleşme ailesiyle bu süre içerisinde hainlere inat aralarında Yavuz Sultan Köprüsü, Avrasya Tüneli, Yüksek Hızlı Tren Garı’nın bulunduğu bir dizi projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, “Allah’ın izniyle tüm FETÖ’cü teröristlerin de PKK’nın da milletimize vatanımıza kasteden, göz diken teröristlerin hepsinin de canına okuyacağız” şeklinde konuştu.

YABANCI YATIRIMCI İNANÇLI

İş dünyasından Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, "15 Temmuz" açıklamasında, darbe sonrası 135 ülkeye bilgilendirme mesajı gönderdiklerini, iş konseylerinin de bir yıllık sürede 99 ülkeyi ziyaret ettiklerini söyledi. Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Ahmet Erdem de, 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha kınadıklarını ve benzerinin tekrarlanmamasını dilediklerini bildirdi. Erdem, “Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz ve bu inancımızı yatırım perspektifimizi koruyarak göstermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Milli birlik ruhu
yine hissedildi

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 15 Temmuz 2016'nın en önemli sonucunun, birlik ve beraberliğin değerinin bir kez daha derinden hissedilmesi olduğunu aktardı. Güler Sabancı, “Türkiye’nin Sabancı’sı olarak, bu inançtan hareketle üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirmek için ekonomiden sanata her alanda hızımızı kesmeden ülkemize yatırım yapmayı sürdürdük” dedi.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da 15 Temmuz'u kınayarak tekrarına izin verilmemesi, ülke ve gelecek için daha büyük değerler üretilmesi gerektiğini dile getirdi.


#FETÖ
#15 Temmuz
#İstihdam
7 yıl önce