|

'Depremden korkanlar Aksaray'a gelsin'

Aksaray Valisi Hüseyin Avni Çoş, deprem riski olan bölgelerdeki yatırımcıları, turizm ve sanayi açısından en cazip illerden biri olan Aksaray'a yatırım yapmaya davet etti.

Yeni Şafak
00:00 - 23/05/2005 Pazartesi
Güncelleme: 15:13 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------
Aksaray Valisi Hüseyin Avni Çoş, "Kapadokya'nın ana kapısı" olarak nitelendirdiği Aksaray'ın turizm yatırımları açısından çok cazip bir konumda olduğunu söyledi. Deprem riski olan bölgelerdeki yatırımcıları, daha az riskli olan, Aksaray'a davet eden Çoş, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri ile Aksaray'ın önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu kaydetti.

Aksaray Valisi Çoş'la ilin avantajlı yönlerini konuştuk.
Aksaray'ı diğer illerden ayıran özelliği sizce nedir?

Aksaray'ın diğer illerden farklı olarak birçok ile yakın olmasını gelmektedir. Şehrimizde Gümrük Müdürlüğümüz mevcut olup Mersin Limanına ve Ankara'ya 200 km, Konya ve Kayseri illerine 150 km. mesafededir. İhale edilerek inşası başlamış bulunan Aksaray-Ankara ile Adana karayolunun Aksaray-Ulukışla İlçesi arasındaki karayollarının genişletilerek duble yolun büyük bir kısmı 2003 yılı içinde tamamlanmış olup yapımı devam etmektedir.

Şehre doğalgazın gelmesi yatırımı artırıcı etkisi olacak mı?

Doğalgaz kullanımı yaygınlaştıkça yatırımlar daha da artacak. Doğalgaz boru hattının Aksaray ili sınırları içinden geçiyor. Şehrimiz dağılım merkezi konumundadır. Doğalgazın öncelikle sanayi kuruluşlarına verilmesi düşünülmekte olup büyük sanayi kuruluşlarımız doğalgaz kullanımına başlamıştır, doğalgaz kullanımı yaygınlaştıkça yatırımcı sayısının daha da artacağını ümit ediyoruz.

Ihlara Vadisi, turizmin gözdesi
Aksaray turizm sektörü açısından da diğer illere göre farklı, şehirde sanayinin yanında bacasız sanayi konusunda neler yapılabilir?

Turizmin birçok farklı etkinliği Aksaray'da yapılabilir. İlde Manastır Vadisi ve İhlara Vadisi içerisinde bulunan kaya oyma heryıl binlerce turist tarafından gezilmektedir. Yine sağlık turizmine uygun Ziga Kaplıcaları ve Ilısu bulunmaktadır. Başta romatizmal hastalıklar olmak üzere metobolizma bozuklukları, kadın hastalıkları, nefrit ve kırık çıkıklara iyi gelmektedir. Ziga Kaplıcalarında imarlı otel yapmaya müsait arsalar mevcuttur. Turizm alanı ilan edilen Hasandağı dağcılık ve kış sporları yapmaya elverişlidir.

Tarım hala vazgeçilmez ana sektörler arasında yerini koruyor mu?
Evet, 772 bin 185 hektar alana sahip olan Aksaray topraklarının yüzde 54'ü tarım alanı olarak kullanılmaktadır. Tarımsal yapıya çoğunlukla küçük ve orta boy işletmeler hakimdir. Şehirde araziler bodur meyvecilik ve bağcılık içinde çok elverişlidir. Orta boy işletmeler açısından arazi imkanlarımız mevcuttur.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce