|

Derin Ekonomi’nin Şubat sayısı çıktı

Amerikan tarihinin en sansasyonel başkanı olarak şimdiden kayıtlara geçen Donald Trump, daha çok belirsizlik, öngörülemezlik, pragmatizm, demagoji, popülizm gibi kelimelerle anılmaya başladı bile.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2017 среда
Güncelleme: 23:47 - 31/01/2017 вторник
Yeni Şafak
Derin Ekonomi'nin Şubat sayısı.
Derin Ekonomi'nin Şubat sayısı.

Türkiye'nin ilk uluslararası ekonomi dergisi Derin Ekonomi bu ay, yeni başkanın, hem ABD hem de dünya için düzeni sarsan bir aktör olma rolünü inceliyor.



YENİ KÜRESEL OYUN


Trump'ın Rusya'yı yanına çekmeye çalışan, Çin'i ise hedefe koyan söylemleri, yeni dönemde küresel güç mücadelesinin ne yönde şekilleneceği konusunda pek çok ipucu içeriyor. Trump'ın başkan olarak attığı ilk imzalarla yedi İslam ülkesinin vatandaşlarına vize kısıtlaması getirmesi, Meksika sınırına duvar örmek üzere harekete geçmesi, ucuz işgücü olan ülkelere gitmiş sanayiyi tehditle eve çağırması, ne anlama geliyor? Tüm dünyanın zihnini meşgul eden bu soruların yanıtlarını arayan kapsamlı dosya Derin Ekonomi'nin Şubat 2017 sayısında.



Dergi aynı zamanda Afrika ve Çin dosyalarını da masaya yatırıyor.







Altyapı devriminin kazancı


Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı ulaştırma devrimi ve kazandırdığı yeni jeostratejik avantajları Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan söyleşisiyle Derin Ekonomi'nin şubat sayısında yer alıyor. Pek çok analizin yanısıra İbrahim Karagül, Doç. Dr. Ömer Bolat, Ali Saydam, Abdulbari Atwan, Mamdouh G. Salameh, Obiyathulla Ismath Bacha, Robert Cutler, Pierre Chiartano, Dimitri Triantaphyilou, Shuriah Niazi, Prof. Dr. Murat Yülek, Meliha Okur, Doç. Dr. Hatice Karahan, İbrahim Acar'ın değerlendirmeleri yer alıyor.




#Derin Ekonomi
#Donald Trump
#Çin
7 лет назад